U Parlamentu BiH se “počastili” sa tepisima i namještajem od blizu 120.000 KM

Spread the love

Nakon skupocjenih vozila za potrebe predsjedavajućeg Predstavničkog doma Nebojše Radmanovića (SNSD), dopredsjedavajuću Borjanu Krišto (HDZ BiH), te predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikolu Špirića (SNSD) u Parlamentu BiH su se “počastili” i novim tepisima.

Piše: A. DUČIĆ

Tako je Sekretarijat Parlamentarne skupštine BiH objavio informaciju o tome da su nabavili šest tepiha ukupne vrijednosti od 16.379 KM. Ugovor je sklopljen sa ponuđačem “Sham Carpets” iz Vogošće. Prema nabavci, Parlamentu BiH će biti dostavljeno tri komada vuneni ručno tkani tepih dimenzija 400x300cm, boja bijele vune, zatim jedan vuneni ručno tkani tepih dimenzija 300x200cm, te dva vunena ručno tkana tepiha dimenzija 400x300cm, boje karamel sa obrubom 16 cm u boji bijele vune.

Također prihvaćena je i punoda ponuđača “Sedžan-Ingenering” – P.J. „ Izložbeno prodajni salon „CASA MIA“ Sarajevo za nabavku namještaja od 68.917 KM.

Dodatno, bit će potpisan i Ugovor za nabavku namještaja za potrebe Parlamentarne skupštine sa „DINECO“ d.o.o. Trebinje za ponuđenu cijenu u iznosu od 34.619 KM.

Tako je ukupna vrijednosti namještaja i tepiha za potrebe Parlamenta BiH utvrđena na iznos od 119.915 KM.
Kako je Fokus.ba jučer objavio Sekretarijat je prihvatio preporuku Komisije za javne nabavke te je prihvaćena ponuda autokuće AC Tomić iz Mostara za kupovinu tri nova automobile marke BMW 530 XD koji će porezne obveznike s uračunim PDV-om koštati ukupno 329.175 KM!

Otkrivamo: Ove bijesne limuzine izabrane su za Špirića, Radmanovića i Krišto

Okončan je tender Sekretarijata Parlamentarne skupštine BiH za nabavku tri skupocjena vozila za potrebe predsjedavajućeg Predstavničkog doma Nebojšu Radmanovića (SNSD), dopredsjedavajuću Borjanu Krišto (HDZ BiH), te predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikolu Špirića (SNSD).

 

Kako saznaje Fokus.ba, Sekretarijat je prihvatio preporuku Komisije za javne nabavke te je prihvaćena ponuda autokuće AC Tomić iz Mostara za kupovinu tri nova automobile marke BMW 530 XD koji će porezne obveznike s uračunim PDV-om koštati ukupno 329.175 KM!

Navedeno vozilo proizvedeno u ovoj godini posjeduje čak 265 konjskih snaga, a razvija brzinu od 100 kilometara na sat za 5,8 sekundi. Svakako ova bijesna limuzina će biti dostavljena navedenim bh. funkcionerima sa full opremom.

Prema tenderskog dokumentaciji, drugoplasiran ponuđač u ovom tenderu bila je firma M.R.M. Export-Import d.o.o. Ljubuški, koja je u ponudi imala Audija A6 50 TDI Quattro Tiptronic.

Ipak, ova ponuda je bila znatno skuplja od propisane, te je iznosila 362.997 KM.

Potrebno je naglasiti da je usvojen plan prema kojem Parlamentarna skupština BiH osim automobila nabavlja i namještaj, tepihe, telefone, umjetničke slike i knjige. Ukupna cijena je skoro pola miliona maraka.

Podsjetimo, upravo je stavka od 754.000 KM predviđena za nabavke u Parlamentu BiH bila kamen spoticanja za usvajanje državnog budžeta. Na kraju je budžet sa amandmanom od 754.000 KM ipak usvojen, iako ga je prethodno Predsjedništvo BiH prekrižilo.

Dopredsjedavajući Doma naroda Bakir Izetbegović (SDA) i dopredsjedavajući Predstavničkog doma Denis Zvizdić odrekli su se novaca planiranog za nabavke.Please follow and like us:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

RSS