Nuklearna sila u BiH

Spread the love

Ja mislim da bi mogli umjesto ovih mini hidro elektrana da napravimo elektrane na druge, puno jeftinije nacine.Doduše, nisam baš siguran da ne zagađuju okolinu ali ipak mislim da u svrhu progresa treba nešto i žrtvovati. Naravno, da budu podijeljene na tzv konstitutivne narode, kao i sve. Bitno je kod svakog naroda pronaci nesto sto ga pokrece, sto mu pokrece energiju.

Npr kod Srba bi to bilo srbovanje i jedan specifican vid rasipanja energije koji se desava, a to bi bilo – bahatost. Ali da se struja ne rasipa, onda bi imali neizmjenicni tok, tako sto ce prvo da se bahati i srbuje nad svakim onim ko podigne bilo kakvu drugu zastavu, kao sto onomad uzviknu Draskovic i upali tu eksploziju energije ali da se onda ta ista energija bahacenja vrati zasluznim masama u vidu , recimo Milosevica, pa na kraju Vucica i onda čista sirova energija upaljenog Dodika.

Taj krug energije se onda predaje Dodiku, kao vlasniku energije, koji onda moze da kaze “e sad cu vam iskljuciti grijanje ” ili jednostavno da kaze kratko gledaocu emisije ciju energiju on placa, ” ajd ne seri!” . Mislim da je taj projekat koristenja bahatosti kao energije, skoro dovrsen i to vise nego uspjesno. Jer ako na primjer prebacite tv kanal na rtrs , tu mozete vidjeti hrpu dobrih vijesti. Najmanji ekonomski pad u regiji ( koji je doduse najmanji pad nakon Vucicevog najmanjeg pada, jer niko ne smije imati najveći-najmanji, od njega) pa zbog toga ce da rastu penzije, vlast je postena i radisna, sve je likvidno i stabilno. Samo jos da ode glupi i zli Inzko te da se odcijepimo od federacije i to je to, rs entitet leti na Mjesec i tako bukvalno postaju nebeski narod.

 Onda bi mogli kod Bosnjaka da mi svoje elektrane pokrecemo na – lazni moral. Tako bi dobri i merhametli Bosnjani mogli da upotrijebe taj lazni moral i patriotizam, kao prilikom zaposljavanja u javnim institucijama ili poznatije kao proces uhljebljenja. Samo im reci da je u toku proces zaposljavanja na drzavne jasle i oni navale odmah masovno da iskazuju svoj patriotizam i podanistvo stranackim vodjama, kao opcepoznati kriteriji za tu vrstu zaposlenja. Od uzvisenih patriotskih osjecaja ima sve da prsti i tu energiju je steta ne iskoristiti. Mislim da, kad bi je pomiješali sa sposobnošću pretvaranja stranih donacija u privatno-stranački kapital , taj spoj bi bio idealan za pokretanje “motora napretka” , kako to često voli metaforički reći šef Bakir.

Zatim bi kod Hrvata moglo upaliti to, da njih pokrece taj evro-civilizacijski osjecaj koji je njima u genima kamenima. Doduse, taj osjecaj seze sve tamo do doba evropskih rasnih zakona i vrlo je jako spreman za dom. Mislim, dom evropske kulture i civilizacije. I da ne bi o toj hrvatskoj energiji bilo samo par recenica, pa da se slucajno zbog toga ne izazove kompleks majorizacije, a na tu energiju vec pravo polaze Dragan Covic, moram reci da kod njih postoji i visak energije. On se ocituje u odnosu prema antifasizmu.Na pomen toga se budi vrlo jaka energija anti-antifasizma, koja ih lansira u sami evropski vrh, gdje sjede maltene sami.

Ako bi pak, htjeli da u nasim konstitutivcima pobudimo cak nuklearnu energiju za neki reaktor, onda bi morali da vjesto manipulisuci stvorimo fuziju od ove tri energije. Spojili bi bahatost, lazni moral i ovaj anti-antifasizam u sirovu, kljucajucu fuziju mrznje. Onda bi imali tri autoriteta koji bi upravljali tom nuklearkom. Tri cvrste muske ruke. Jer te energije vole jako zajebane, autoritativne muskarce koji ce da lupaju sakom od stol. Te energije u stvari imaju u sebi mentalitet tradicionalne zene, koja cak i kad je muz zlostavlja, kad joj opali samar jer je rucak preslan, ipak to treba da ostane u kuci, a ne da komsije uzimaju ibret. Tako je to, cvrsto se treba uzdati u takve tradicionalne vrijednosti, a ne da nam, ne daj boze, sutra tu paradiraju neki pederi. Uglavnom, za nuklearku pogonjenu energijom mrznje, trebaju cvrste ruke i po proceduri to bi izgledalo ovako :

– Dodik : Bakire, dodaj mi u sredisnjoj komori lazni patriotizam na malo jace.

– Bakir : evo ide..podigni mi i ti temperaturu srbovanjem u desnoj komori, hladi mi se, a treba mi za reakciju. Dragane, imas li etnicki cistu energiju treceg entiteta spremnu?

– Covic : trenutno vrsim ubrizgavanje anti-antifasizma…cist treci entitet je spreman…kakva je temperatura tamo?

-Bakir : evo dize mi se. Svijetli mi neka lampica …pise “medjunarodna zajednica”?!

– Dodik : jebes to, ignorisi to. Nego, kakva je kod vas situacija sa stranackim uhljebima, ima li jos prostora ? Svijetli li ti lampica za mmf ?

– Bakir : nista ne svijetli, moze jos, slobodno trpaj. Ako ti pocne svijetliti samo povecas pdv i akcize.

– Covic : Bakire, pada mi aluminijum kod uhljeba. Dodaj Komsica na jace.

-Dodik : Dragane, ako ti je slab napon samo napravi treci tv kanal. Kod mene sve stabilno i likvidno na rtrs-u.

– Bakir : pada mi napon na opcini Centar!

– Dodik : ma iskljuci im grijanje ! E vidi i meni svijetli neka lampica, pise “Vucic ti draška Draška iza ledja” ?!

-Bakir : i meni se pale redom sarajevske opcine ! Dino mi uzima energiju iz stranke i odlaze mu na konak!

-Dodik : ljudi ! Ovo je alarmantno! Pod hitno izmisliti nova ministarstva i nadzorne odbore da se zbrinu stranacke celije. Moglo bi doci do pucanja ako to ne uradimo.

– Bakir : da…ali kako nazvati ta nova ministarstva? Ja vise nemam ideja

– Dodik : Dragane, de ti nesto smisli. Vi ionako izmisljate nove izraze u jeziku. De nesto jbga!

– Covic : Pa evo neka bude ministarstvo za istrazivanje srpskog svemira kod tebe. Vi ste ionako nebeski narod ha ha

– Dodik : aj ne seri …situacija je ozbiljna

– Covic : treba smiriti situaciju i na vrijeme uzeti novi kredit od mmf-a ! Kakvo je stanje sa sistemom, hoce li izdrzati Bakire?

– Bakir : not grejt not teribl.. Please follow and like us:


« (Previous News)Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

RSS