Kad bi upoznao Edina Džeku, poludio bi

Spread the love
Daniele Lavagnini, otac malog navijača Rome Davida, govorio je za italijanske medije o videu koji je bio hit na internetu.

Lavagnini je objavio video sina koji je na poklon dobio dres Edina Džeke, a Davidova reakcija privukla je pažnju i obišla svijet.

“U pismu Djedu Mrazu napisao je da želi samo dres Edina Džeke. Mami i meni je rekao da je zadovoljan šta god da mu donese Djed Mraz, ali da želi dres”, rekao je Lavagnini, dodavši:

“Tako smo mu ispunili želju i među mnogim poklonima za kraj smo ostavili dres i razmišljali o tome da snimimo video, kako bi imali sjećanje na reakciju. Nismo očekivali da će imati ovakav odjek”.

Nakon što je 29-godišnji Italijan objavio ovaj video, on je ubrzo postao viralan.

Kod kuće su svi plakali kada je David otpakovao Edinov plavi dres s brojem devet, uključujući i mlađu sestru Sofiju, koja je godinu dana starija.

“Sjajna obiteljska emocija. Objavio sam video na društvenim mrežama, a nedugo nakon toga primijetio sam puno interakcije. Nakon toga posalo mi je nekoliko Rominih stranica pitajući da li mogu objaviti video. Rekao sam da mogu. Nisam očekivao toliko viralnosti, tada mi je i Roma napisala i osjećao sam veliki ponos”, rekao je otac šestogodišnjeg dječaka.

Danielea također igra fudbal. Nastupao je u italijanskoj Seriji D, a ove godine igrao je u Excellenceu u Cerveteriju.

“Moj sin je zaljubljen u fudbal, očito me vidi kako igram, ali najviše voli kada gledamo Romu. Nikada nisam od njega tražio da bude navijač Rome, ali kad je ispred TV-a, drhti i raduje se više od mene. Kod njega je sve to došlo prirodno”, istakao je Lavagnini.

Lavagnini kaže da strast prema Edinu zasigurno proizlazi iz činjenice da je on kapiten i da stalno postiže golove.

“Nedavno je naučio igrati PES na PlayStationu i uvijek uzima Romu. Očito je Džeko taj s kojim postiže golove. Onda to vidi i u stvarnosti. Ipak, Edin je stranac koji je ostao šest sezona unatoč svemu i to puno znači. To je neka referantna tačka Rome nakon što su otišli Totti i De Rossi”, kaže otac šestogodišnjeg dječaka.

Pomenuti video možete pogledati OVDJE.Please follow and like us:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

RSS