Uskoro slavimo 100. rođendan, želimo ga dočekati u vrhu bh. fudbala

Spread the love

Ekipa mostarskog Veleža jedno je od najugodnijih iznenađenja u prvom dijelu sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine, izabranici Feđe Dudića pružali su odlične partije, Velež je polusezonu završio na 4. poziciji, a velike zasluge idu i sportskom direktoru kluba Džemilu Šošeu.

Šoše se za N1 osvrnuo na rezultate Veleža u prvom dijelu sezone.

“Sigurno da možemo biti zadovoljni na kraju prvog dijela sezone. U odnosu na kraj prošle sezone koja je zbog virusa Covid-19 prekinuta nakon 22. odigranog kola sredinom mjeseca marta, ostali smo bez dva važna igrača (Fajić i Manev) koje smo nadomjestili dovođenjem Mulića i Cheshmedjieva, a kasnije smo u pripremnom periodu ostali bez još dva igrača (Hasanović i Behram), pa smo u toku sezone ekipu pojačali sa Radovićem, Anđušićem i Kjosevskim, tako da je trebalo malo vremena da se ekipa opet posloži i uigra. Nakon 19 odigranih kola nalazimo se na 4. mjestu sa 33 boda, samo tri manje od drugoplasiranog Željezničara, što je jedan od najboljih rezultata u poslijeratnoj historiji kluba. Podatak da smo nakon Sarajeva ekipa sa najmanje poraza (4), govori o našoj čvrstini, te da smo sa svima igrali ravnopravno. Jedino ostaje žal za ranim ispadanjem u Kupu, kada smo poraženi na domaćem terenu od Širokog Brijega, ali to nije ostavilo traga na ekipi, što je također znak da je ekipa i psihološki napredovala.” – rekao je Šoše, te potom dodao:

“Također, u ovom dijelu sezone smo uspjeli finalizirati i projekat reflektorske rasvjete stadiona Rođeni, zatim veliki dio posla na izgradnji istočne tribine, popularne RA tribine, je završen a započeli smo i sa izgradnjom tzv.“zdenke“, odnosno dijela tribine koji treba da spoji sjevernu i ističnu tribinu, tako da i na infrastrukturnom planu možemo biti itekako zadovoljni. Nažalost, problemi koji su nastali širenjem i borbom protiv virusa Covid-19 otežali su naše svakodnevno poslovanje, ali na kraju uz zajedničke napore i razumjevanje igrača i radne zajednice, te uz veliku podršku naših vjernih navijača u vidu kupovine donatroskih karata i podrškom naših poslovnih partnera, uspjeli smo održati stabilnost i uredno poslovanje, te im se ovim putem iskreno zahvaljujem.”

Bitnijih odlazaka u igračkom kadru ne bi trebalo biti.

“Kostur ekipe će ostati skoro isti kao što je bio u prvom dijelu sezone. Za sada su nas napustili samo Bihorac, te mladi igrači Čatić i Zvizdić, kako bi u drugom dijelu sezone igrali, jer bez utakmica teško da mogu napredovati. Želju za odlaskom pokazao je Ćivić, ali nakon razgovora s njim i s obzirom da mu ugovor ističe na kraju ove sezone, vjerovatno će isti ispoštovati do kraja. Prvi dio sezone zbog povreda su propustili Hasanović i Behram, a dobar dio i Cheshmedjiev, tako da će i sam njihov povratak dodatno pojačati ekipu. Također, igrači koje smo doveli u toku sezone, Radović, Anđušić i Kjosevski, će proći pripreme sa ekipom, tako da i od njih očekujemo još veći doprinos”, rekao je Šoše, ali dodaje da bi u tim trebala doći pojačanja:

“Želja nam je da ekipu još pojačamo sa 2-3 igrača, a prioritet su nam pozicije stopera i napadača. Prozivku smo zakazali za 14. januara, 4. februara planiran je odlazak u Tursku, a prijelazni rok počinje 5. februara i traje do 3. marta, tako da imamo još vremena da pronađemo adekvatna rješenja na deficitarne pozicije.”

Ambicije tima sa stadiona Rođeni bit će iste kao i u prvom dijelu sezone, a to je borba za Evropu.

“Pa s obzirom na trenutnu situaciju na tabeli, sigurno da imamo veliku želju da uradimo sve što je u našoj moći da pokušamo na kraju sezone osvojiti jedno od mjesta koje vodi u Evropu, što bi bio zaista nevjerovatan uspjeh i ogromna satisfakcija za sve Rođene, a pogotovo imajući u vidu gdje smo bili na ljeto 2016. godine. Ipak, radit će se sve u granicama mogućnosti, kako se stabilnost kluba ne bi ugrozila, jer vrlo brzo slavimo 100. rođendan, kojeg želimo dočekati u vrhu bh. fudbala, a samim tim i mjesto u Evropi će doći kao nagrada za sav uloženi trud u proteklom periodu.”Please follow and like us:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

RSS