Najnoviji Chrome ima savršeno rješenje

Spread the love

Najnovija nadogradnja za popularni internetski preglednik donosi izvanrednu karakteristiku koja će pomoći svim korisnicima koji ne obraćaju pažnju na snagu svojih lozinki.

Ako koristite internet, apsolutno smo sigurni da ste bar u nekom dijelu života napravili grešku s lozinkama. Ili ste koristili kombinaciju brojeva koje koristi pola interneta, ili ste jednu dobru lozinku koristili za pola web-stranica koje posjećujete. Ne brinite se – Googleova najnovija nadogradnja za Chrome, tačnije verzija 88, donosi sistem za “poboljšavanje lozinki”, prenosi “Tportal”.

Na računaru, da biste aktivirali značajku, samo trebate kliknuti na korisničku ikonicu u gornjem desnom uglu preglednika i birati ikonicu s ključem. Nakon toga, kliknite na “check passwords”, odnosno provjeru lozinki, i vidjet ćete listu šifri koje Chrome smatra lošima ili slabima. Nakon toga ih možete promijeniti ili poboljšati odlaskom na stranicu i slijeđenjem standardne procedure.

Ako vam se to ne da raditi, uvijek možete tražiti od Chromea da napravi loziku umjesto vas te vam usput spomene na kojim je stranicama koje koristite došlo do hakerskog napada ili krađe podataka. Ova karakteristika prvo dolazi na iOS, a nakon toga na Android, objašnjava “TheNextWeb”.Please follow and like us:


« (Previous News)Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

RSS