Federalni zavod objavio vremensku prognozu do 8. februara

Spread the love

Federalni hidrometeorološki zavod BiH (FHMZ) objavio je vremensku prognozu za period od 26. januara do 8. februara. Prema izgledu vremena u Bosni i Hercegovini se u narednom periodu mogu očekivati temperature ispod nule uz malo snijega i sunčanih intervala, prenosi Anadolija.

Moguća je i poledica

Atmosfera u zadnjoj sedmici januara neće biti potpuno stabilna. U Bosni će preovladavati umjereno do pretežno oblačno. Slabog snijega može biti povremeno u centralnim i istočnim područjima. Moguća je i poledica kao produkt negativnih temperatura zraka i snježnog pokrivača. Na području Hercegovine prognozira se malo do umjereno oblačno sa više sunčanih intervala tokom dana, navode iz FHMZ-a.

Minimalne jutarnje temperature vaduha u Bosni varirat će od – 8 do – 2, na jugu zemlje od 0 do 5, a maksimalne dnevne između -3 i 3 u Bosni, u Hercegovini od 3 do 8 stepeni Celzijusa. U petak i za dane vikenda maksimalne temperature kretat će se od – 2 do 4 u Bosni, do 7 stepeni Celzijusa na području Hercegovine.

Uslovi za mraz

U periodu od 1. do 8. februara, prema raspoloživim prognostičkim modelima, prognozira se stabilnije i toplije vrijeme. Uslovi za mraz su mogući na visokim planinama i početkom sedmice u centralnim područjima Bosne.

Minimalne temperature vazduha biće u rasponu – 3 i 3 u Bosni, do 6 stepeni Celzijusa u Hercegovini. Maksimalne temperature kretaće se između 4 i 10 u Bosni, na jugu Hercegovine do 12 stepeni Celzijusa, zaključili su iz FHMZ-a.Please follow and like us:


(Next News) »Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

RSS