Kim Vajld, tiha patnja muškaraca osamdesetih

Spread the love

Kim Vajld (Wilde, 60), pjevačica, DJ i televizijska voditeljica, bila je nevjerovatno popularna osamdesetih godina. Njen prvi album doživio je uspjeh 1981. godine, a pjesma “Kids in America” dospjela je na drugo mjesto svih plejlista u Engleskoj. Godine 1983. dobila je nagradu za najbolju britansku žensku solo umjetnicu. Tokom osamdesetih i devedesetih godina dobila je više od 10 nagrada za najbolju pjevačicu u Engleskoj, Njemačkoj, Švedskoj, Holandiji.

Poznata je i kao “nastarije dijete rokenrola”, muzikom je počela da se bavi kada je imala samo 21 godinu. Ona drži rekord kao najcjenjenija britanska solo izvođačica. I brojni drugi umjetnici izvodili su obrade njenih pjesama u različiti verzijama, od popa, roka, dens muzike, pa do metal verzija. Inspirisala je brojne umjetnike i to uspijeva i dan-danas.

Posljednji studijski album “Here Come the Aliens” objavila je 2018. godine, i to je ujedno bio njen 14. album u karijeri.

Najavljeno je njeno učešće na rok festivalu koji će se održati u junu. Organizovan je događaj u Lidsu i osmišljen je kao okupljanje zvijezda iz osamdesetih godina. Pored Kim Vajld, učestvovat će i “Sister Sledge”, Tom Hedli /Hadley), “Heaven 17” i mnogi drugi.

Kim Vajld je oduvijek fascinirala muškarce kako svojom ljepotom, tako i reputacijom rok zvijezde. Pjevačica je u braku sa Halom Faulerom od 1996. godine i imaju dvoje djece, Rouz i Harija.

Procjenjuje se da posjeduje bogatstvo od oko 20 miliona eura. Mnogi je hvale zato što i dalje nije odustala od muzike, nastupanja i komponovanja, a kako je bila “disko zvijezda” osamdesetih, taj duh i odnos prema muzici je zadržala i danas.Please follow and like us:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

RSS