Blaž Slišković novi trener Željezničara

Spread the love

Blaž Slišković je novi trener Željezničara, to je odluka Upravnog odbora kluba s Grbavice.

Nakon što je s pozicije stručnog štaba smijenjen Amar Osim, Uprava je krenula u potragu za novim trenerom. Na stranu što je ostao i težak zadatak da se riješe potraživanja dojučerašnjeg kormilara, Željo je morao što prije riješiti pitanje novog trenera.

Svelo se na tri imena – prije bi se reklo dva koja su glavni kandidati i jedna rezervna opcija. Blaž Slišković i Zlatan Nalić su bili prvi pikovi, a Omer Joldić, kao uposlenik i vojnik kluba, čekao je svoju priliku.

Treneri su u utorak navečer iznijeli svoje planove, ali i uvjete.

Kako saznajemo, sve je proteklo u prilično konstruktivnoj atmosferi.

Večeras je Slišković zvanično dobio mandat, a prema informacijama do kojih smo došli, nije pravio velike probleme oko svog ugovora. On je od kluba tražio da se izmiri jedan dio zaostalih obaveza prema igračima, što jasno govori kako želi imati kvalitetnu priliku za rad, s koliko-toliko zadovoljnim igračima.

Što se tiče vodstva kluba, tu stvari nisu jednoglasne. Podijeljeni su između dva stručnjaka, a kako saznajemo naglasniji da Nalić preuzme kormilo bio je Samir Cerić, predsjednik. Ipak, nije imao dovoljno ruku.

Prva izjava Sliškovića nakon što ga je Željo izabrao za trenera

Fudbalski klub Željezničar objavio je večeras da je Blaž Slišković njihov novi trener. U ekskluzivnoj izjavi za “Avazov” portal Slišković je naglasio kako mu je drago da je izbor pao na njega.

– Drago mi je da su se ljudi odlučili za mene, ali ja ne mogu još reći da je to zvanično. Ja još uvijek nisam dogovorio lične uslove. Istina, rekao sam ljudima u klubu da ćemo se mi lako dogovoriti, ali potrebno je da ispune i neke stvari na uslovima u kojima bih radio. Sjest ćemo i razgovarati o detaljima, kaže Slišković za naš portal.

Na pitanje da li je istina da je jedan od njegovih uslova isplata zaostalih primanja igračima dao je potvrdan odgovor.

– To je nešto što sam jučer zahtijevao od članova uprave, naglasio je popularni Baka.Please follow and like us:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

RSS