Razlozi zbog koji muškarci napuštaju “dobre” žene

Spread the love

Strah od samoće i ideja da će partner otići vrlo je česta u mnogim vezama. Žene se trude udovoljiti svom partneru, a ponekad ta nesigurnost jako ugrožava vezu i opuštenost koja je vrlo važna u ljubavnim odnosima. Mnogi stručnjaci bave se ovim temama, a nekada je dobro poslušati šta kažu u ovakvim slučajevima.

– Ako želiš razumjeti kako zadržati muškarca, morat ćeš prestati razmišljati i riskirati da ga u potpunosti izgubiš. Vjeruj mu da zna što je najbolje za njega. Ne pokušavaj kontrolisati njegove osjećaje ili postupke – objašnjava Kristina Marčent (Marchant), savjetnica za parove. Njezin kolega, Klejn (Clayton) Olson, savjetnik za veze također objašnjava što sve može dovesti do prekida veze i zašto muškarci ponekad odlaze od dobrih žena.

Većina muškaraca bježi od emocionalnog pritiska. Emocije ne spadaju u klasičnu ideju o muškosti, a to ih čini nesposobnima za posao. Muškarac u svom umu osjeća da sve što radi nije (i nikada neće biti) dovoljno dobro. Zbog toga se muškarci prirodno zatvaraju i zaključavaju svoja srca, umjesto da se suočavaju s bilo kakvim osjećajima.

Takmičarski odnos
Ako se muškarac mora takmičiti sa ženom za kontrolu odnosa, on se ne samo osjeća neadekvatno već i kao da u životu njegove žene nema mjesta za njegovu muževnost.

To ne znači da bi muškarac trebao kontrolirati cijelu vezu, to je nepravedno prema objema stranama. Umjesto toga, uspješna veza znači da se svaka osoba odriče kontrole u određenim područjima. Ako se to ne dogodi, obje strane završe u takmičenju – obje se natječu za pobjedu i, na kraju, odnos gubi.

Nedostatak poštovanja
Muškarac ne može izgraditi život sa ženom koja ga ne poštuje. Mora osjećati da mu partnerica čuva leđa i da je on najvažniji i iznad bilo kog drugog. On mora znati da će ga ona i u njegovim najslabijem trenucima prihvaćati.S jakom ženom uz sebe, on može riskirati u životu i zapravo doživjeti više slobode no što može kada je sam.Please follow and like us:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

RSS