O čemu razgovarati na prvom sastanku?

Spread the love

Prvi sastanci znaju da budu jednako uzbudljivi i zastrašujući. Toliko toga vam je u glavi da je pronalaženje pravih tema za razgovor ravno nemogućoj misiji. Ali upravo postavljanjem pravih pitanja možete učiniti da ragovor traje satima i da uživate u njegovom društvu. Sve se zapravo svodi na djeljenje iskustava i na pružanje prilike osobi koja slijedi preko puta vas da vam se otvori. Ali, iako spontanost ima svojih finesa, unapred spreman spisak zanimljivih tema može vam u velikoj meri pomoći na prvom sastanku. Dakle, o čemu razgovrati sa osobom koja vam se dopada kada ste na prvom sastanku?

Pitanja vezana za porodicu
Porodična otkrića mogu da vam pomognu da razumijete osobu sa kojom ste na sastanku. Razgovor o bliskosti sa članovima porodice i udaljenosti ako je prisutna može vam predočiti kakvo je djetinjstvo imao mladić koji vam se dopada. Saznajte koliko braće i sestara ima; da li još uvijek živi sa roditeljima; pitajte ga za najdražu porodičnu uspomenu.

Pričajte o hobijima
Kada započnete priču o sebi nastojte da to ne zvuči kao snimljeni monolog na traci bez kraja i konca. Spomenite kroz priču koju vrstu sporta volite i kojim hobijima se bavite. Diskusija na ovu temu može da bude vrlo interesantna jer će vam u tom pogledu i on otkriti šta voli da radi u slobodno vrijeme, i ko zna – možda pronađete i zajednička interesovanja.

Dotaknite se teme hrane
Ako je vaš sastanak u restoranu, to je savršeno mjesto za diskusiju po pitanju omiljene hrane. Istaknite koja jela volite, a koja u širokom luku zaobilazite. Naglasite šta znate i volite da spremate, kao i šta biste voljeli da isprobate da vam se pruži prilika. To će definitivno zagolicati njegovu maštu.Please follow and like us:


« (Previous News)
(Next News) »Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

RSS