5 grešaka u kuhinji

Spread the love

Zaboravljate li često posoliti tjesteninu kad se kuha, a noževe nikad ne oštrite? Šefovima kuhinje se na neke stvari „diže kosa na glavi“, ali na sreću su i tu kako bi nam pomogli da kuhamo kao pravi profesionalci.

Ne vagate sastojke

Kuhari naglašavaju koliko je važno vagati sastojke prije kuhanja, posebno ako pečete kolače. Ako želite optimalnu interpretaciju recepta onda je važno mjeriti sastojke. Ne samo da će recept ispasti bolje, već će i jelo biti teksture kakve treba biti, a to se najviše odnosi na deserte za koje se sastojci jednostavno moraju vagati.

Nemate strpljenja

Manjak strpljenja jedna od najvećih grešaka pri kuhanju. Zna da je to vrlina nekolicine, ali možete lako izoštriti tu vještinu. Kako biste testirali svoje strpljenje, kuhari savjetuju da prestanete vrtiti i stiskati hranu kuhačom dok se kuha. Posao kuhanja prepustite posudi, pa ako pečete pileća prsa, nemojte ih bosti vilicom i prekretati već ostavite da se peče koliko je potrebno.

Ne provjeravate okus hrane

Osim strpljenja, potrebna je i predanost pa će svaki šef kuhinje naglasiti kako je isprobavanje okusa najvažnija stavka prije posluživanja obroka. Ko ne prati okus, često će poslužiti preslanu ili neslanu hranu, a o začinima da ni ne govorimo.

Grahorice ne kuhate kako treba

Kuhari su iznenađeni koliko ljudi ne zna kako se pravilno postupa s grahoricama. Svoje učenike savjetuju kako ih je najbolje namočiti 24 sata prije kuhanja, osim što će se brže i bolje skuhati, vaš trbuh neće patiti od nadutosti.

Krivo pripremate povrće

Kuhari savjetuju da je pri pripremi povrća najvažnije da se ulje na tavi jako dobro zagrije, a povrće je potrebno začiniti prije obrade. Uz to, potrebno je samo par minuta da bude spremno za jelo, ako se ovako priprema.Please follow and like us:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

RSS