Main Menu

Kako znati kada ste spremni na useljenje s partnerom?

Razmišljate o tome da uselite u zajednički stan ili kuću s partnerom? Kada je vrijeme za useljenje s partnerom?

Na to ne postoji jednoznačni vremenski odgovor. Neovisno o tome koliko ste zajedno, mnogo su važniji neki drugi elementi koji će reći kada je vrijeme za useljenje s partnerom.

1. Možete se posvađati bez galame
Mogućnost dobre svađe jedan je od znakova da je riječ o zdravoj vezi.

Svađe su dio odnosa, koje su, iako nisu ugodne, normalne. Štaviše, gotovo je nemoguće da se dvije osobe slažu baš u svemu. No ako se možete svađati bez vikanja, to je izvrstan znak. To znači da se poštujete dovoljno da budete ljubazni usred svađe i znate da se nećete uvijek složiti.

Štaviše, to pokazuje da vam je, slažete se ili ne, stalo do mišljenja i osjećaja vašeg partnera. Ako to možete, zajednički život će biti mnogo ugodniji.

2. Znate najdublje tajne jedno o drugome
Povjerenje u vezi gradi se s vremenom i nije realno očekivati da će vaš partner u prvih nekoliko mjeseci znati sve o vama, kao ni vi o njemu. Mnogi od nas u sebi nose strahove koji su nas oblikovali u ljude kakvi jesmo, a partner bi to trebao znati.

Osim toga, ponekad su naše reakcije rezultat upravo ranije proživljenih događaja koji su na nama ostavili dubok trag, pa partner mora znati da nije on kriv za sve.

3. Jasno vam je da će biti izazovnih dana
Iako je ideja useljavanja vrlo romantična, partneri moraju biti svjesni toga da neće sve uvijek biti med i mlijeko te da sada više neće imati vlastiti stan u koji mogu pobjeći kada se posvađaju.

Kada prihvatite da je to u redu, to je jasan znak da ste spremni živjeti zajedno. Ako unatoč spoznaji da će biti teških i izazovnih dana osjećate uzbuđenje oko selidbe, spremni ste krenuti naprijed.


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *