Main Menu

Sedam boja koje ćemo na proljeće viđati posvuda (Foto)

Proljeće svake godine obilježe i neke nove boje koje se istaknu kao popularnije od drugih. I dok svako od nas ima najdraže boje kojih se ne odriče bez obzira na trendove, nekada nije loše razbiti kombinacije nekim novim tonovima.

Kada su u pitanju trendovi za proljeće 2022. i najave modnih stručnjaka, očekuje nas divna paleta boja koje će biti popularne. Radi se o bojama koje će proljetne modne kombinacije učiniti uzbudljivima i upečatljivima. No ima tu i nijansi koje će se svidjeti ljubiteljicama neutralnijih tonova.

Boje koje donosimo u nastavku već sada možete uključiti u svoju garderobu i tako osvježiti modne kombinacije.

1. Zelena boja
Kada bi se za proljeće 2022. morala izdvojiti jedna nijansa kojoj niko neće moći konkurirati, onda je to zelena. Radi se o najzastupljenijoj boji na pistama, a nosit će se razne nijanse zelene od svijetle limete do zasićenog neona. Već sada možete nositi zeleno pletivo, a na proljeće zablistati u zelenim haljinama.

Rejina Pyo

Rejina Pyo

2. Barbie ružičasta boja
Ružičasta boja i sve njene nijanse imaju stalno mjesto u mnogim garderobama, a ako ovo proljeće želite biti u trendu onda ćete birati nijanse koje bi i Barbie odobrila.

Emilia Wickstead

Emilia Wickstead

3. Maslac žuta boja
Kremasti tonovi koji graniče sa žutom bojom bit će jako popularni u periodu pred nama. Dobili su svoje mjesto u kolekcijama za proljeće/ljeto 2022, a svidjet će se najviše minimalistima koji će imati mogućnost nositi boju koja je u trendu, bez da moraju birati previše istaknute nijanse.

Aknvas

Aknvas

4. Very Peri
Radi se o nijansi koju je svjetski institut za boje odabrao kao boju koja će obilježiti 2022. godinu. Radi se o spoju plavi, crvenih i ljubičastih tonova, a ova boja već je u prošloj godini dobila svoje mjesto na modnim pistama.

Boja koja će obilježiti 2022. godinu na modnim pistama - 5

Valentino

5. Narandžasta boja
Oni odvažni neće pogriješiti ako odaberu najodvažnije nijanse narandžaste koje uspiju pronaći. Ova boja, koja je često ostajala u sjeni ružičastih i zelenih tonova, nosit će se od glave do pete ili u obliku predivnih narandžastih detalja.

Proenza Schouler

Proenza Schouler

6. Plava boja
Dvije nijanse plave isticat će se među ostalima, a to su azurno plava nijansa i kraljevsko plava. Modni dizajneri pokazali su ih na modnim pistama, a zaljubljenice u modu i trendove uskoro će ih pokazivati na gradskim ulicama.

Stella McCartney

Stella McCartney

7. Bijela boja
Iako bijela boja definitivno nije trend koji dođe i ode, odnosno radi se o boji koja je uvijek popularna, posebno u toplijem dijelu godine, ove godine uvrštena je na popise boja koje će biti posebno popularne jer su bijeli komadi preplavili modne piste pa su je i modni stručnjaci uvrstili na svoje popise trendi boja za proljeće 2022. godine.

Markarian

Markarian






Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *