Main Menu

Britanci na ulicama zbog sve više silovanih uz pomoć droge

  • Svaka slobodna žena ovdje ima priču kako su ona ili njena prijateljica napadnute. Sada ne možemo izvesti ni prastari trik pokrivanja naših pića, jer zabijaju iglama, navodi Lucy Nichols, (21 ) otvarajući demonstracije u Manchesteru kojima su prisustvovale hiljade mladih. Lucy Nichols, je zatražila “hitni odgovor na vanrednu situaciju”. Britaniju je zahvatila epidemija seksualnog nasilja kakvog nismo poznavali, kaže.

Ono što je počelo kao bojkot noćnih klubova potaknut naglom i učestalim silovanjima uz pomoć droge, postaje nešto veće – poziv na oružje generaciji mladih žena kojima je dosadio strah.

Brojke objavljene jučer otkrivaju da je policija u Engleskoj, Škotskoj, Walesu i Sjevernoj Irskoj u samo dva mjeseca zabilježila 56 incidenata ubrizgavanja droge injekcijom, uz 198 potvrđenih izvještaja o sipanju u alkohol, nakon čega su žrtve bivale silovane, piše britanski The Guardian.

Činilo se da svako u gomili ima svoju priču

Žena koja je držala natpis “Nikad se nisam osjećala sigurno” je najbolje objasnila šta je ujedinilo hiljade mladih žena u Velikoj Britaniji.

U međuvremenu, detektivi istražuju šest prijava ženama koje su dobivale injekcije tokom noćnih izlazaka u Brightonu prošle sedmice.

Činilo se da svako u gomili ima svoju priču. Maisie Porter, 21, studentica geografije, rekla je da je na meti bilo nekoliko članova njezine univerzitetske reprezentacije. Rekla je da je prestala kupovati piće u klubovima kako bi bila sigurna.


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *