Main Menu

“Orijentalni doručak” u Mostaru od 20 KM

U Mostar dolaze turisti iz cijelog svijeta kako bi prošetali Starim gradom, fotografirali se kod Starog mosta, divili se Neretvi i uživali u kvalitetnoj gastro ponudi.

Restoran Urban smješten u samoj jezgri Starog grada odlučio je svojim gostima ponuditi jedinstveno iskustvo u Hercegovini, a riječ je o “Orijentalnom doručku”.

U sklopu ove vrste doručka dobijete sve ono što vam je potrebno kako bi imali energije za nastavak šetnje po Mostaru.

Selekcija sireva, jaja, razna peciva, pite, suho meso, sjemenke, voće, povrće i namazi, samo su neke od stvari koje se nađu na vašem stolu ako se odlučite za ovu vrstu doručka.

“Ideju sam dobio tijekom posjete Turskoj i pomislio sam zašto to ne bi doveli i u Mostar. Vrlo brzo se pokazalo kao dobra odluka, a gosti su oduševljeni ovom našom ponudom”, kazao nam je vlasnik objekta Haris.

Orijentalni doručak postigao je ogroman uspjeh i na Instagramu. Gosti iz cijelog svijeta dolaze baš u ovaj restoran kako bi se fotografirali s bogatom trpezom, dok se iza njih ponosno uzdiže Stari most.

“Uskoro planiramo uvesti nešto slično i za ručak i večeru. U izradi su nam sofre na kojima će se nalaziti karta BiH, a gostima ćemo posluživati hranu iz cijele BiH i tako promovirati sve naše gradove i našu lijepu zemlju”, otkrio nam je vlasnik.

“Orijentalni doručak” košta 40 KM za dvije osobe.

“Znam da je cijena malo veća, ali ipak je ovo turistička lokacija, mi biramo samo najkvalitetnije namirnice i jednostavno smo se odlučili da je ovo za goste i klijente koji žele probati nešto novo”, kaže Haris.

S obzirom na to da uživate u raznovrsnim i kvalitetnim namirnicama koje ljubazno osoblje zanimljivo posluži dok uživate u pogledu na Stari most, cijena se ne odnosi samo na hranu, nego na cjelokupan doživljaj.

Kada posjetite Mostar, svakako preporučujemo da probate i ovu vrstu doručka te snimite neke od najljepših fotografija.






Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *