Main Menu

Objavljena pjesma “Tama” koja poručuje da granice u Mostaru moraju biti izbrisane

United Artist of Mostar je još uvijek u fazi nastajanja, a trebalo bi da zaživi kao udruženje građana. Na tu ideju je došao Elvedin Delić-Dela, a u tome smo ga podržali Igor Jesensky Raguž i ja, kaže mostarski muzičar Saša Đermanović.

Kako je naveo, cilj ovoga udruženja je brisanje granica među ljudima, pogotovo među muzičarima i umjetnicima.

– Cilj nam je također, brisanje podjele grada koju su nam donijele retrogradne politike iz devedesetih, dodao je.

Udruženje u nastajanju je krenulo sa radom početkom 2020. godine i prvi projekat, koji je još nedovršen i u završnoj je fazi, je pjesma “Grad” u kojem su učestvovali umjetnici iz oba dijea grada.

– Isto tako imali smo učesnike i pomoć od ljudi iz Sarajeva, Pule, Splita i Zagreba, ali o ovom projektu ćemo moći reći malo više kad bude završen.

Ovo udruženje ima namjeru da pomogne svim mladim muzičarima i umjetnicima koji bi željeli snimiti svoje prve demo snimke.

– Nama muzičarima i umjetnicima Mostara je dosta dijeljenja i prebrojavanja krvnih zrnaca. Stop zidovima i podjelama na ove ili one! Projekat koji je nedavno završen, audio i i video za pjesmu “Tama” isto tako je okupio ljude iz oba dijela grada, a sama pjesma, nosi poruku da nam je dosta “Tame” u Mostaru, gradu svjetlosti.

Tekst pjesme je uradio poznati i priznati privrednik, a ujedno muzičar i umjetnik Dževad Handžar Oša. Muziku je uradio Saša Đermanović, izvode je Sergio Radoš i Saša Đermanović. Back vokale su otpjevale Anđela Zelenika i Amina Delić.

Pjesmu odsvirali su Marin Čećić, Igor Raguž, Elvedin Delić i Saša Đermanović.

Aranžman, miks i master su radili Saša Karabatak i Adin Sarić u studiju Pavarotti centra. Video produkciju i montažu su uradili Damir Begović i Elman Omić.

– Ovim putem bi željeli da se zahvalimo svima koji su pomogli i učestvovali u ovom projektu, a udruženje će i dalje nastaviti sa novim projektima,sa pravljenjem novih mostova sa umjetnicima i van našeg grada, poručuje Đermanović.

Spot za pjesmu možete pogledati na ovom LINKU.






Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *