Main Menu

Jasna Žalica: “Lud, Zbunjen, Normalan” je funkcionisao kao najbolja videoigrica

U novoj epizodi postcasta, podcasta sarajevskog studentskog pozorišnog i filmskog festivala POSTFEST, gošća je Jasna Žalica, glumica i profesorica Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo.

U razgovoru se govori o počecima karijere, od Otvorene scene Obala u Sarajevu i Narodnog pozorišta Mostar pa sve do filmskih i televizijskih uloga.

„Gori vatra” je film koji je bio zaista važan film jer je bio začetak obnove naše kinematografije. Bio je važan film za naše glumce jer smo masovno izletili i na osnovu tog filma smo dobijali smo poslove za dalje.” – rekla je Žalica u postcastu.

Jasna Žalica je poznata po ulogama iz filmova “Gori Vatra”, “Kod Amidže Idriza”, “Takva su pravila” a svakako je široj javnosti poznata po ulozi Šefike iz serije “Lud, Zbunjen, Normalan”.

„Jednog dana kada me je pozvao reditelj, htjela sam sebi priuštiti zabavu i ponovo sam zaigrala u novoj sezoni “Lud, Zbunjen, Normalan”. Kada sam došla u zadnjoj sezoni ušla sam u ekipu koja je uigrana kao najbolja video igrica u kojoj sve funkcioniše. Sve radi za tebe da uradiš najbolje svoj posao”, kazala je Jasna Žalica u novoj epizodi postcasta.

Inače, studentski pozorišni i filmski festival POSTFEST Sarajevo će se održati četvrti put ove godine u novembru, saopćeno je.






Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *