Main Menu

Feđa Dudić 5. aprila prognozirao i pogodio tok i konačan rezultat finala Kupa BiH

Šef stručnog štaba Veleža Feđa Dudić sinpć je na društvenim mrežama objavio prepisku u kojoj je tačno predvidio šta će se desiti u finalu Kupa BiH. Još 5. aprila prvi starteg “Rođenih” je napisao da bi volio u finalu igrati protiv Sarajeva, te najavio epilog sinoćnje utakmice na Bilinom polju

– Da bi nešto ostvario, moraš u to vjerovati i sanjati, napisao je Dudić.

Prepiska Dudića sa prijateljem

Prepiska Dudića sa prijateljem

FEĐA DUDIĆ – ČOVJEK KOJI JE PREPORODIO VELEŽ

FEĐA DUDIĆ - ČOVJEK KOJI JE PREPORODIO VELEŽ

Kada je u augustu 2019. godine objavljeno da klupu FK Velež preuzima Feđa Dudić, ne samo da niko nije slutio da Rođeni u skorije vrijeme mogu do Evrope, nego je većina bila skeptična u pogledu njegovog angažmana uopće.

A Dudić je Velež preuzeo nakon tri vezana poraza na startu Premijer lige BiH i igrački kadar koji nije mogao mijenjati. Ali, već nakon prvih nekoliko utakmica vidjelo se nešto novo. Ta je sezona okončana prekidom zbog koronavirusa, a Velež je u zadnjoj utakmici prvi put nakon rata savlado Željezničaru gostima i ispostaviće se, Plavima sa Grbavice uskratio titulu prvaka.

Danas je Dudić preko 1000 utakmica na klupi Veleža, a iza Veleža s Dudićem sjajno evropsko ljeto i sada osvajanje Kupa BiH. I ne samo to. Dudić je razvio sjajnu generaciju fudbalera od kojih, ruku na srce, većina nije bila ni blizu nivoa na kojem je sad. To je Dudićeva zasluga.

Dudić je timu dao identitet i promijenio prilično gubitnika mentalitet. Velež danas igra lijep i dopadljiv fudbal, specifičan stil kakav nema niko u ligi. Dudićev Velež izgleda kao ozbiljna i dobro organizovana ekipa, koja uvijek ima plan.

Evropa je ponovo tu. Prošla godina pokazala je da Dudić i tamo ima viziju i hrabrost kakvu do sada u bh.fudbalu nije pokazao niko.



« (Previous News)



Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *