Main Menu

Hasan Salihamidžić poslao opremu sportskim kolektivima u Jablanici

Sportski direktor Bajerna, Hasan Salihamidžić, donirao je sportsku opremu i opremu za jablanička udruženja, sa logom Bajerna.

Velika količina opreme raspoređena je na kolektive u Jablanici ravnomjerno, prema broju korisnika. Donacijom su obuhvaćeni svi sportski klubovi koji su u Sportskom savezu Općine Jablanice, piše jablanica.live.

Osim članica Sportskog saveza, donacijom su obuhvaćena i udruženja koja su od vitalnog značaja za Jablanicu, a radi se o Vatrogasnoj jedinici Jablanici i Gorskoj službi spašavanja Jablanica. Vatrogasci su dobili 10 jakni i određeni broj termo majica i trenerki. Planinarska društva i GSS-Jablanica također su dobili termo majice i zimske jakne, ono što oni mogu iskoristiti u svakodnevnoj upotrebi.

Također, donacija nije zaobišla niti Odred izviđača ”Jablan” Jablanica i Omladinski klub ”Pod istim suncem” Jablanica. Kompletno su opremljene i sportske sekcije obrazovnih ustanova. Osnovna škola ”Suljo Čilić” Jablanica i Srednja škola Jablanica te područno odjeljenje u Ostrošcu zaprimile su donacije.

Prigodna donacija uručena je i direktoru JU Sportskog centra Jablanica, kako bi i radnici bili jednoobrazno obučeni.

Organizaciju podjele je na sebe preuzela uža Salihamidžićeva obitelj u Jablanici.






Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *