Main Menu

Feđa Dudić postaje novi trener Sarajeva

Bosanskohercegovački stručnjak Feđa Dudić odlučio je napustiti Velež i postati novi trener Sarajeva, potvrđeno je za portal Klix.ba.

Dudić je posljednjih dana bio pod velikim pritiskom budući da je vršio pregovore na dvije strane. Od svog sada već bivšeg kluba Veleža tražio je bolje uvjete za sebe i svoj stručni štab te pojačanje igračkog kadra kako bi mostarski klub bio konkurentniji u Premijer ligi BiH i Konferencijskoj ligi koju su izborili osvajanjem Kupa BiH.
Međutim, nisu se uspjeli dogovoriti, što je za naš portal potvrdio i predsjednik Upravnog odbora FK Velež Senad Husnić.

“Mogu potvrditi da je Dudić već sada bivši trener Veleža. Ostale su samo da se urade formalnosti već na večerašnjoj skupštini kluba. Ispunjeni su svi njegovi zahtjevi do najmanje sitnice, međutim on se odlučio za Sarajevo istaknuvši da mu je to izazov u karijeri. Čudno mi je samo što je na nas prebacivao lopticu ovih dana, nisam siguran da li nam je nešto zamjerio ili nešto drugi u pitanju. Uglavnom, to je sada iza nas, a nako skupštine i sastanka Upravnog odbora znat ćemo više o narednom treneru Veleža”, rekao nam je Husnić.

S druge strane, čelnici Sarajeva su očito ponudili primamljive uvjete 39-godišnjem treneru koji je prihvatio ponudu unatoč tome što Bordo tim nije izborio Evropu naredne sezone.

Upravni odbor Sarajeva se, kako saznajemo, sastaje večeras kada će se potvrditi imenovanje novog trenera. Iako su je širi spisak smanjen na samo dva imena, sada je već jasno da je potrebno pravo čudo da Dudić ne preuzme ekipu s Koševa.

Dudić neće imati mnogo vremena za odmor budući da pripreme za novu sezonu počinju ubrzo, a igrački kadar Sarajeva bi mogao pretrpiti velike promjene nakon fijaska u prošloj sezoni. Napomenimo i da će Dudić u Sarajevo dovesti i dva svoja pomoćnika iz Veleža, što je bio jedan od uvjeta čelnicima Bordo tima.

Inače, Sarajevo će Dudiću biti treći klub u trenerskoj karijeri nakon GOŠK-a i Veleža. Ekipu iz Gabele je vodio u 28 utakmica od novembra 2017. do septembra 2018. godine.

Velež je preuzeo u augustu 2019., a mostarski klub je napustio godinu prije isteka aktuelnog ugovora. Mostarsku ekipu je u tri godine vodio na 99 utakmica te osvojio Kup BiH, prvi trofej za Rođene nakon više od tri decenije čekanja.






Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *