Main Menu

Adobe će objaviti besplatnu verziju Photoshopa

Adobe planira da predstavi svedeniju verziju svog popularnog Photoshop alata za uređivanje fotografija, koja će biti dostupna samo za web, javlja The Verge.

Kompanija trenutno testira novu freemium verziju sa korisnicima u Kanadi, ali će je na kraju učiniti dostupnom široj publici. Za sada, svako u Kanadi ko otvori Adobe nalog može da pristupi besplatnoj verziji Photoshopa samo za preglednik.

Photoshop je dugo bio industrijski standard za uređivanje slika, ali njegova mjesečna naknada vjerovatno većinu korisnika odvraća od upotrebe. U međuvremenu, besplatni ili freemium softveri za uređivanje fotografija kao što su Pixlr, Canva i Photopea prigrabili su povremene korisnike i također postali sofisticiraniji u svojoj ponudi.

Kako napominje Verge, Adobe svoje osnovne alate za uređivanje fotografija čini dostupnim besplatno kako bi vratio korisnike koji ne pripadaju kompanijinoj uobičajenoj publici. Adobe se nada da će neki korisnici freemium Photoshopa postati pretplatnici, posebno zato što kompanija planira da ponudi naprednije funkcije na verziji za veb, koja se može otključati samo uz pretplatu.

Adobe je prošle jeseni lansirao svoju veb verziju Photoshopa i Illustratora za pretplatnike, mada je njihova funkcionalnost bila ograničena na osnovno uređivanje i dijeljenje komentara među saradnicima na projektima.

Ova nova, besplatna web verzija Photoshopa značajno proširuje dostupne alate i omogućava korisnicima da započnu nove projekte, kao i pristup naprednijim alatima za korekciju boja i uređivanje.



« (Previous News)



Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *