Main Menu

Lanin jučerašnji rezultat je vrijedan A olimpijske norme

Naša najbolja plivačica Lana Pudar (16) je sa jučerašnje dvije odlične trke na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti (100 metara delfin) još jednom potvrdila da je dio svjetske plivačke elite.

– Njen debitantski nastup na Svjetskom seniorskom prvenstvu na 50 metarskim bazenima rezultirao je plasmanom u finale na utrci 100 metara delfin. Ne treba posebno ni naglašavati da je ovo prvi plasman jednog plivača iz naše države u finale svjetskog prvenstva. Lanin polufinalni rezultat 57.67 je njeno najbolje vrijeme u ovoj godini i njeno treće najbolje vrijeme koje je isplivala u ovoj disciplini. Također, to vrijeme je rezultat vrijedan A olimpijske norme, potvrđeno je iz Laninog kluba, KVS Orka Mostar.

Lana je otputovala u Budimpeštu bez velikih očekivanja.

– S obzirom da smo na ovo prvenstvo otišli maltene iz punog treninga, nismo ni imali nekih posebnih očekivanja. Tako da je ovaj isplivani rezultat, u ovoj fazi priprema zaista odlično postignuće. Lana svoju prvu finalnu utrku u disciplini 100 metra delfin pliva danas u 18.10 sati, te će se svakako potruditi da još jednom otplivala najbolje što može u ovom trenutku. Veliki pozdrav od Lane i njenog tima svim dragim ljudima iz BiH i dijaspore, koji nam pružaju veliku podršku, koja Lani zaista puno znači – istakli su iz KVS Orka Mostar.






Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *