Main Menu

Temperature u BiH danas i do 39 stepeni, velike vrućine i do kraja sedmice

U našoj zemlji danas se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne su mogući lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom.

Vjetar slab jugozapadni. Na sjeveru Bosne vjetar prije podne sjeverni i sjeverozapadni, a poslije podne u skretanju na istočni. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 27, a dnevna od 33 do 39 °C.

U Sarajevu sunčano. Poslije podne je moguć lokalni pljusak. Jutarnja temperatura oko 21, a dnevna oko 35 °C.

Za petak se najavljuje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 26, a dnevna od 34 do 40 °C.

U subotu se očekuje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Polije podne lokalni pljuskovi se očekuju u centralnim, istočnim, sjeveroistočnim područjima Bosne i ponegdje na sjeveru i sjeveroistoku Hercegovine. Jutarnja temperatura od 17 do 23, na jugu do 26, a dnevna od 28 do 34, na jugu do 38 °C.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u nedjelju će biti sunčano uz umjeren porast naoblake tokom dana. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 27, a dnevna od 31 do 36, na jugu do 39 °C.






Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *