Main Menu

Nježnije polovine slavnih bh. fubalera: One su njihova snaga, podrška i utočište

Žene fudbalera oduvijek su intrigirale javnost kako zbog svojih poznatih muškaraca, tako i zbog svog izgleda, jer fudbaleri većinom biraju pored sebe ljepotice, nerijetko manekenke.

U zenitu slave
Taj trend, prisutan u svjetskim okvirima, nije zaobišao ni naše prostore, pa i bosanskohercegovački fudbaleri se mogu pohvaliti svojim ljepšim polovinama.

Sinonim i neko na koga prvo pomislimo kad je riječ o domaćim ženama fudbalera svakako je Amra Džeko koja zajedno sa svojim mužem Edinom Džekom budi interesiranje kako svjetskih tako regionalnih i domaćih medija koji ih često porede s Viktorijom i Dejvidom Bekam. Par se upoznao prije desetak godina dok je Amra u Los Anđelesu bila u zenitu slave pojavivši se u svjetskim muzičkim spotovima te imala epizodne uloge u serijama kao i pojavljivanje u holivudskim filmovima.

Džeko: Bavi se humanitarnim radom

Amra se uz Edina okrenula humanitarnom radu, a ponekad odradi i poneku kampanju koliko stigne od majčinskih obaveza. Jednom prilikom je kazala da zbog Edinove profesionalne karijere najviše ona brine o djeci, naročito kad je riječ o dobrom snu koji je svakom sportisti prijeko potreban.

Bosanskohercegovačka ljepotica i nekadašnja manekenka Amina Seferović vjerna je podrška suprugu, švicarskom reprezentativcu Harisu Seferoviću koji je porijeklom iz Sanskog Mosta.

Seferović: Podrška suprugu

– Svaku Harisovu utakmicu proživljavam vrlo intenzivno, bilo kod kuće ili na stadionu. Nikad nisam sumnjala u njega, čak ni u najgorim vremenima. Znam njegove kvalitete, znam šta je već postigao. Veliki je borac. Tokom svoje karijere morao je, a ponekad i dalje mora, podnijeti mnogo kritika. Neki igrači pauziraju zbog toga. Zaista se divim načinu na koji to podnosi. Psihički je nesalomljiv – rekla je jednom prilikom nekadašnja manekenka.

Ludi kamen
Jednu od najljepših polovina ima i naš fudbalski reprezentativac Rade Krunić.

Njegova danas već supruga Ivana Topalović-Krunić ostavlja bez daha svojim izgledom. Par se zaručio nakon nekoliko mjeseci zabavljanja u decembru 2020., a nedavno su stali i na ludi kamen. Mnogi smatraju kako je Ivana velikim dijelom zaslužna za njegov uspjeh.

Krunić: Zaslužna za njegov uspjeh

Ona je inače velika podrška našem fudbaleru i redovno je na tribinama San Sira, a ovaj zaljubljeni par često fanove obraduje lijepim i romantičnim fotografijama kada slave godišnjice, ali i Dan zaljubljenih.

Sofija Kovačević je odnedavno supruga golmana Vladana Kovačevića. Par je prije nekoliko sedmica napravio veliko slavlje u Banjoj Luci, a jedno vrijeme su živjeli u Sarajevu dok je Vladan branio boje Fudbalskog kluba Sarajevo.

Kovačević: Bavi se privatnim biznisom

Sofija svoje pratioce često počasti setom fotografija na kojem pokazuje svoje izvajano tijelo. Ona je zaljubljenica u fitness, te je tu ljubav pretvorila u posao pa se već neko vrijeme bavi distribucijom i zastupništvom fitness preparata.

Alma Hadžić, supruga bh. fudbalera Anela Hadžića, još je jedna ljepotica koja je svojim izgledom skrenula pažnju na sebe. Ona je odrasla u Beču gdje se jedno vrijeme bavila modelingom.

Hadžić: Bavila se modelingom

Inače, par se vjenčao 2019. godine u sarajevskom hotelu „Europa“, a vjenčani kum bio je Edin Džeko. Alma i Anel su prije dvije godine dobili sina Rayana.

Daleko od javnosti
Na spisku žena bh. fudbalera su i one koje nisu miljenice fotografa niti javnog života. Josefa je Francuskinja, supruga Miralema Pjanića kojeg je upoznala dok je igrao u Lionu.

Anita je supruga bh. reprezentativca Senijada Ibričića, a par ima dvije kćerke Lejlu i Emu i sina Edina.

Senad i Sandra Lulić roditelji su kćerke Lee i sina Liana. Njemica poljskog porijekla Džesika (Jessica) osvojila je srce bh. fudbalera Muhameda Bešića. S njom ima i dvoje djece, kćerkice Nediju i Lejlu.

Srce Asmira Begovića još prije 12 godina zarobila je Engleskinja Nikol (Nicolle). Par ima dvije kćerke Tejlor (Taylor) i Bler Rouz (Blair Rose). Begovićeva supruga, koja je dobila bh. državljanstvo, bavi se dresurom konja.






Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *