Main Menu

Jeste li čuli za skrivenu plažu na Makarskoj rivijeri koja je prethodno bila raj za nudiste?

Prekrasna skrovita plažica kakvima obiluje Jadran svakako je plaža Nugal u Makarskoj.

Veliki su ovo epiteti i priznanja za jadransku ljepoticu koja je do prije nekoliko godina bila skrivena oaza za nudiste, za koju su znali tek pokoji stranci i lokalci iz Makarske i okolice. Ipak, društvene mreže i u ovom slučaju učinile su svoje, a brojne fotografije uz oznaku lokacije i hashteg, učinile su Nugal jednom od najpopularnijih plaža na Jadranu.

Spektakularan pogled s dna – plaža je dramatično okružena strmim liticama s obje strane – i hladna kristalna voda čine je vrijednom putovanja.

Prije je bila isključivo namijenjena nudistima, a sad se događa suživot njih i ostalih, u smislu da je prvi dio plaže nudistički, a drugi za ostatak, a odijeljeni su konopom. Nalazi se otprilike dva kilometra od gradske luke, a do nje se može jedino brodom ili pješice.

Ako idete iz Makarske, do nje vas od parka Osejava vodi brdovit put uz strmu obalu, otprilike 45 vremena hoda. Ljetni povjetarac u hladu borove šume poželjan je oblik aktivnog odmora, pogotovo jer će vas na kraju puta dočekati prekrasan pogled iz ptičje perspektive na ovu ljepoticu makarske rivijere.

Sljunčana i izolirana plaža svake je godine sve popularnija među domaćim i stranim turistima unatoč tome što na plaži nema beach bara, kafića ili restorana, stoga ako planirate tamo ostati cijeli dan, svakako je poželjno uzeti vode, hranu i grickalice. Također, nije na odmet sa sobom ponijeti i suncobran budući da je hlada vrlo malo.

 






Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *