Main Menu

Đoković otvorio teniske terene u Visokom

Teniski tereni u parku “Ravne 2” u Visokom otvoreni su danas revijalnim mečevima, prigodnom kulturno-umjetničkom manifestacijom, te zabavom koja će trajati do kasnih večernjih sati.

Terene su otvorili Novak Đoković te neki od najboljih regionalnih tenisera, Ivan Dodig, Aljaž Bedene i Aldin Šetkić.

Pred oko 2.000 gledalaca i uz prisustvo brojnih zvanica, uz česte ovacije gledalaca ova četvorka je priredila spektakl u kojem su ponajviše uživali najmlađi. U posebnoj interakciji s Đokovićem, događaj su upotpunili mlade teniske nade iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Italije.

– Ovakav događaj se ne dešava često i drago mi je što ga mogu podijeliti sa svima vama. Nadam se da ćemo donijeti puno radosti, osmjeha, energije i pozitivnih misli, pogotovo djeci koje je došlo mnogo. Svi mi smo nekada bili mali, divili se velikim sportistima i sanjali da nekada postanemo kao oni – rekao je Đoković u svom obraćanju publici.

Đoković je na početku egzibicionih mečeva pozvao publiku na interakciju, te ih zamolio da “što više dobacuju”. Jedan od najboljih tenisera današnjice ne trenutke je zbijao šale na terenu, dok je u određenim momentima izuzetno snažnim i preciznim udarcima pokazivao zašto je u stvari jedan od najboljih u historiji ovog sporta.






Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *