Main Menu

Zaboravite na skupu kozmetiku i tretmane: Namirnica iz kuhinje podmladit će kožu na rukama

Mnoge žene žele znati kako izgledati mlađe bez hirurških zahvata, a kako tvrdi dermatologinja Lorena Oberg, to je i moguće.

Jedan obični, kuhinjski proizvod pomoći će vam da podmladite kožu na rukama, a to je ujedno i jedno od područja na kojima se najbrže vide prvi znakovi starenja.

Dermatologinja je objasnila da su ruke dio tijela koji među prvima pokazuje znakove starenja zato što su dio tijela koji se najviše koristi, a otkrila je i kako ih ona tretira koristeći samo – kokosovo ulje.

– Zbog pandemije, naše higijenske navike su bolje nego prije, a stalna upotreba dezinfekcijskog sredstva za ruke utječe na vlažnost naših ruku, što ih čini suhima. Dodirivanje sapuna, prljavih površina i slično, također ima utjecaj na naše ruke. Ekstremna izloženost vremenskim nepogodama, kao i stalno izlaganje štetnim sunčevim, UV zrakama, znači da će se starost tu prvo pokazati – objasnila je dermatologinja.

Kaže i da prve znakove starenja možete uočiti već u 30-ima.

Također, ruke će osjetiti značajno smanjenje volumena zbog gubitka masnoće zbog čega vaša koža gubi elastičnost, ubrzavajući stvaranje bora.

Što se tiče toga koliko godina takve “ostajerele” ruke mogu dodati osobi, dermatologinja kaže da je deset godina obično ono što vide, ali to ovisi o tome koliko osoba izgleda staro u poređenju sa svojim rukama.

Jedan od njenih omiljenih prirodnih trikova je korištenje organskog kokosovog ulja, koje se može kupiti bilo gdje, ako ga već i nemate kod kuće.

Ona prije spavanja namaže ruke kokosovim uljem, a zatim na njih navuče hidratantne rukavice za suhu kožu ili pamučne rukavice.

Ujutro ih samo skine i ispere ostatak ulja koji se nije upio u kožu.

Ostala područja tijela koja među prvima pokazuju znakove starenja su vrat i prsa.

Koža u području vrata i prsa obično je prirodno tanja od ostalih dijelova tijela.

Dermatologinja objašnjava da će se, zbog tog faktora, kolagen i elastin postepeno razgraditi tokom vremena i počet ćete uočavati opuštenost na čeljusti i u području vrata.



« (Previous News)
(Next News) »



Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *