Main Menu

Facebook će uskoro omogućiti korisnicima da imaju više profila

Facebook će u sklopu svog najnovijeg testa omogućiti nekim korisnicima da imaju više profila, a sve kako bi ih potaknuli da ostanu na platformi i ne pređu na konkurentske društvene mreže.

Naime, pojedini će korisnici moći izraditi do četiri dodatna profila na Facebooku, koja će biti vezana za njihov izvorni. Ideja je da se dodatni profili mogu koristiti u različite svrhe, pa tako jedan može biti samo za prijatelje, jedan za suradnike, a druga dva za zabavu ili nekakve ostale lične interese.

Vijest o testiranju potvrdio je za The Verge i glasnogovornik Facebooka, Leonard Lam.

„Kako bismo pomogli ljudima da prilagode svoje iskustvo na temelju interesa i osobnih veza, testiramo način da ljudi imaju više od jednog profila, povezanog s onim glavnim. Svako ko koristi Facebook mora nastaviti slijediti naša pravila“, rekao je Lam.

Dakle, korisnici će i dalje imati jedan „glavni“ profil, pomoću kojeg će se po želji moći prebacivati na one koji su povezani. Ako korisnik na jednom od njih prekrši neko pravilo Facebooka, to će se odraziti i na ostale profile.

Međutim, zanimljivo je da korisnici na dodatnim profilima neće morati koristiti svoj pravi identitet, sve dok njihovo „zamjensko“ ime ne krši pravila Facebooka i ne uključuje brojeve ili posebne znakove.



« (Previous News)



Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *