Main Menu

Čime žene tjeraju muškarce od sebe

Kad veza propadne, sigurno se pitate šta je pošlo nizbrdo. Tužno je što često žene ni ne znaju zašto je veza pošla u pogrešnom smjeru.

Dejvid Gud u knjizi “The Man Code: A Woman’s Guide to Cracking the Tough Guy” ženama otkriva tajne muškog uma, odnosno specifične stvari koje rade i tako tjeraju muškarce od sebe.

Želite da ga promijeniti
Mnogo žena ulazi u vezu očekujući od muškaraca da promijeni neke stvari. Ako on to i učini, koristi tih promjena moraju prevagnuti. To bi vam se moglo obiti o glavu, jer ako želite da se odrekne svega što ga u životu raduje, možda zaključi da mu je bolje da nije s vama.

Zamaranje beznačajnim stvarima
Romansa je poput igranja pokera, bolje je sačuvati emocije. Muškarci daju značaj opštim temama, dok se žene lijepe za sitnice. U njegovim postupcima uglavnom nema skrivenih namjera. Ako je napolju s prijateljima, onda je samo napolju s prijateljima.

Seks na prvom sastanku
Nažalost, to je istina. Ako žena na prvom sastanku ponudi seks, vjerovatno će joj svaki muškarac to zamjeriti. Žena koja odlazi samo s poljupcem za laku noć i ostavlja ga da čeka, muškarcu će biti mnogo uzbudljivija.

Ponavljanje dok ne izgubi smisao
Žene o ljubavi treba da pričaju “tiho”. Drugim riječima, to je ono što radite dok niko ne gleda, kad ga uzmete za ruku želeći da mu kažete da će sve biti u redu. Ako stalno govorite “volim te”, te će riječi izgubiti značaj.

Nelojalnost
Odanost je sve, glavna deviza našeg života. Ako žene nisu odane drugim ženama, to muškarcu govori da će takve biti i prema njemu.

Ne osjeća se kao zaštitnik
Kao što se žena želi osjećati zbrinutom i zaštićenom, tako i muškarac želi da zna da je on taj zbog kog se tako osjećate.


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.