Main Menu

“Dubioza kolektiv”: Robot je moderan lider, čiji algoritam provodi ustav i zakone tačno onako kako su i napisani

Članovi “Dubioze kolektiva” još 2020. godine su predosjetili da nas čeka era robota pa su objavili pjesmu “Himna Robotske demokratske partije/ Robotic Democratic Party Anthem”.

– Shvatili smo da, ako nešto želimo promijeniti, moramo početi djelovati direktno kroz politički sistem. Pjesme i umjetnost ne mogu puno toga da urade. Robotska demokratska partija (RDP) na čelu s osnivačem i predsjednikom, robotom, Robijem Megabajtom, je prva stranka čije ideale i politički pristup u potpunosti podržavamo. Robot je moderan lider, čiji algoritam provodi ustav i zakone tačno onako kako su i napisani i za njega su nemoguće anomalije poput kriminala i korupcije, iz prostog razloga što robot nema rodbinu koju će zapošljavati preko veze i nema potrebu niti razlog da bilo tko bude privilegiran.

Jedna od glavnih ideja je normalizacija i regulacija odnosa između ljudi i mašina, prvenstveno robota. RDP se zalaže da svi roboti, bez obzira na zemlju proizvodnje, imaju jednaka ustavom zagarantirana prava: pravo na redovan servis, pravo na redovan update softwarea, te jednaka prava prilikom kandidiranja za funkcije u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti u BiH.

Također, borba protiv cyber-korupcije i kriminala nam je prioritet. Pozivamo sve ljude, a posebno mlade IT stručnjake, da nam se pridruže, jer u mladim programerima je budućnost. Kao što bi naš predsjednik stranke, Robi Megabajt, rekao: “Pamet i mudrost političara koji trenutno vode ovu planetu je na nivou kompjuterskog procesora iz 80-ih godina.” Ovoj planeti je pod hitno potreban reset, a potom i update sistema – izjavio je uoči objavljivanja pjesme Brano Jakubović, predsjednik mjesnog odbora RDP-a u Zabrđu.






Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *