Main Menu

Nakon višegodišnje pauze u Konjicu se danas održava manifestacija “Skok u Kazan

“Skok u Kazan”, 20. međunarodno takmičenje u ekstremnim skokovima u vodu, nakon višegodišnje pauze bit će održano danas sa početkom u 16 sati na glavnoj gradskoj plaži u Konjicu.

Za titulu najboljeg takmičit će se 21 skakač iz BiH, Srbije i Crne Gore.

Svojim skokovima publiku i žiri pokušat će oduševiti Danko Dangubić, Dino Bajrić, Sanel Duvnjak, Elvir Kovačević, Vedad Dedić, Igor Arsenić, Dušan Arsenić, Sanel Sleman, Vedad Bašić, Igor Gudelj, Imran Bilanović, Nikola Vuksan, Demjan Klindić, Deni Sahinović, Senad Ramić i Faris Kozić iz BiH, Boja Vasić, Aleksandar Aleksić, Dragan Milnović i Petar Ćosić iz Srbije, te Evald Krnić iz Crne Gore.

“Drago nam je da će se na plaži Stari Pazar u Konjicu okupiti veliki broj posjetitelja, zaljubljenika u ekstremne skokove u rijeku Neretvu. Nakon dužeg vremena, u Konjicu ponovo oživljavamo tradicionalnu manifestaciju. Skokovi se izvode sa visine od 18 metara u prelijepu Neretvu, na mjestu koje se od davnina naziva Kazan. Kazan je dimenzija 2×2 i dubine 2 metra, omeđen stijenama na dubini od jednog metra, što skokovima daje posebnu draž i podiže adrenalin, kako takmičara, tako i publike”, kažu iz organizacionog odbora ove manifestacije.

 






Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *