Main Menu

Znate li zašto policajci pri zaustavljanju vozila dodiruju zadnji dio automobila?

Prilikom zaustavljanja vozila na cesti policajci često dodiruju zadnji dio automobila, a za to postoji nekoliko razloga. Između ostalog ostavljaju otiske prstiju što bi im pomoglo u potencijalnom traganju.

Brojni su razlozi za ovaj potez policije, objašnjeno je u videu objavljenom na Facebooku. Prvi je ostaviti dokaze – otiske, dokazujući da su bili prisutni. Ovo je važno ako se nažalost nešto dogodi dok policija zaustavlja vozilo radi pregleda.

Otisci prstiju ostavljeni na automobilu pomoći će policiji u traganju.

Također, prilikom zaustavljanja nečijeg automobila policija se može naći u opasnoj situaciji. To je zato što neki vozači mogu nositi oružje, metke, droge i druge ilegalne stvari.

U tom slučaju, na zahtjev policije da stane, vozač bi želio sakriti predmete prije nego što policija dođe do vozačevih vrata. Dodirivanje stražnjeg svjetla prestrašit će i zaustaviti vozača na nekoliko sekundi.
Neki policajci su rekli da, kada neko zaustavi automobil, dodirivanje zadnjeg dijela dok se približavaju vozačevim vratima služi da bi se uvjerili da je prtljažnik zaključan.

To rade kako bi provjerili da se niko ne skriva u prtljažniku i nije spreman iskočiti u bilo kojem trenutku, što bi moglo biti opasno za policiju.


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.