Main Menu

Skakači Red Bull Cliff Divinga: Mostar ima najbolju publiku i energiju

Natjecanjem na Starom mostu 27. kolovoza Red Bull Cliff Diving Svjetsko prvenstvo 2022. ulazi u svoju drugu polovinu.
Kratka viđenja dosadašnjeg tijeka i očekivanja od nastavka sezone, kao i od natjecanja u Mostaru, dali su vodeći skakači u ukupnom poretku, Rhiannan Iffland i Catalin Preda, te legenda skokova Orlando Duque.

Sportski direktor Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva i legendarni kolumbijski skakač Orlando Duque predviđa još više uzbuđenja i neizvjesnu borbu za titule do samog kraja sezone. Kako kaže, skakači su ušli u formu i komotni su pri izvođenju sve kompleksnijih skokova, priopćili su organizatori.

On očekuje i neke promjene u pristupu, jer na sredini sezone skakači već počinju plaćati danak napornoj sezoni i sitnim ozljedama. Raspored natjecanja do kraja je prilično gust, tako da moraju pažljivo tempirati formu i voditi računa o svojim tijelima. Po njegovim riječima, drugi dio sezone je vrijeme kada do izražaja dolazi strategija i skakači se više oslanjaju na iskustvo.

Upravo će tehnike sprječavanja ozljeda biti jedna od tema međunarodnog cliff diving trening kampa koji će Duque od 23. do 28. kolovoza održati na obnovljenoj skakaonici Duradžik, čijem je svečanom otvaranju ovog lipnja Duque osobno prisustvovao. O tehnikama zagrijavanja i načinima da se smanji mogućnost ozljeda govorit će Angela Passenbrunner, fizioterapeutkinja Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva

Petorostruka prvakinja i vodeća u poretku Australka Rhiannan Iffland jako je zadovoljna dosadašnjim tijekom sezone te se raduje ponovnom dolasku u Mostar, koji, po njoj, ima najbolju publiku i energiju, i gdje će pokušati da dođe do trećeg trijumfa na Starom mostu.

Rumunj Catalin Preda smatra da je sada važan svaki bod, svaka stanica, svako natjecanje, svaki skok. Složio se s Duqueom da skakači moraju voditi posebnog računa o tijelima, jer sezona ulazi u završnicu i kalendar natjecanja je zgusnut, a Mostar smatra mjestom s velikom tradicijom i posebnom atmosferom i gledateljima.

“Bit će sjajno, u Mostaru je uvijek sjajno”, zaključio je Preda.


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.