Main Menu

Samir Radovac: Bio sam spreman ostati u Veležu, do mene su dolazile razne priče

Gost novog izdanja podcasta Mreža, kojeg realizuju Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH i portal Sport Centar (SCSport.ba), bio je jedan od najboljih premijeligaških nogometaša posljednjih sezona Samir Radovac.

Gost novog izdanja podcasta Mreža, kojeg realizuju Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH i portal Sport Centar (SCSport.ba), bio je jedan od najboljih premijeligaških nogometaša posljednjih sezona Samir Radovac.

U veoma iskrenom i otvorenom razgovoru pričao je o rastanku s Veležom, rukovodstvu Rođenih, lošim i dobrim iskustvima iz FK Sarajevo, odnosu s Feđom Dudićem i Amarom Osimom, ponudama iz inostranstva, planovima…

U samom uvodu je naglasio kako se u potpunosti oporavio od povrede i uredno trenira, a također je otkrio kako je došlo do njegovog odlaska iz mostarskog kluba.

“Ugovor mi je isticao na ljeto, ali ja sam bio spreman da produžim saradnju s Veležom. Međutim, do toga nije došlo. Ne mogu da kažem da ima neki razlog, jer nije ni meni otkriveno šta je dovelo do toga da mi bude uručen raskid ugovora. Poštovao sam tu njihovu odluku, koju su oni očito isplanirali, moram to da kažem. Mislim da je to isplanirano onog trenutka kada sam se povrijedio. Neke priče su prethodno dolazile do mene, ali nisam se obazirao, jer sam smatrao da su mahalske… Dok sam bio u Sarajevu na oporavku, pristizale su mi dezinformacije kako pravim bojkot protiv stručnog štaba, kako sam širio negativnu atmosferu u svlačionici, da sam okrenuo igrače protiv stručnog štaba, što je sasvim apsurdno”.

Tvrdi i da nije bio najbolje plaćeni igrač Veleža, kao što su kolale glasine.

“Ja sam bio šesti ili sedmi igrač prema visini primanja. Igrači koji su pristizali ljetos, čak i neki koji su odranije tu, dobijali su veće ugovore. Ali za to niko nije kriv, svakoga cijenim, nebitno koliko ko zarađuje. Svako se bori za sebe. Ali, baš zbog toga moram ponoviti da je ovo sve, što se mene tiče, bilo isplanirano. Da vi mene, od 25 igrača, prvog zovnete na razgovor i uručite mi raskid ugovor – to je zaista fascinantno”.

Otkrio je i da je Velež ranije imao ponudu za njega iz Turske, dok je još Dudić bio trener, ali ista je odbijena. Sada, pak, nema dileme da karijeru treba nastaviti u inostranstvu.

“Ima poziva. Svi su iz inostranstva. Želim da napustim Bosnu i Hercegovinu, da pokušam negdje vani i pogledam na čemu sam, da li mogu da pariram igračima iz malo boljih liga. Dvije su ponude iz Superlige Srbije, ali i to jedna od posljednjih opcija, čekat ću pravi trenutak da idem što dalje odavde.”

Kompletan razgovor sa Samirom Radovcem možete pogledati OVDJE:






Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *