Main Menu

Najbolje destinacije u Evropi

Tražite romantični bijeg od svakodnevice? Bez obzira želite li provesti najljepše vrijeme na Valentinovo, medenom mjesecu ili samo želite pobjeći u romantičnu bajku s voljenom osobom bez ikakvog razloga, Evropa je puna čarobnih mjesta koja nesumnjivo potiču romantiku.

Ansi, Francuska
Francuski šarm u svom najljepšem izdanju u gradu koji ima nadimak Biser Francuskih Alpa, a koji se nalazi na jezeru Ansi, udaljen je 35 kilometara južno od Ženeve. Ansi ima prelijep dvorac i palatu. Ima jezero, koje je nadrealno lijepo, i pogled na planinske vrhove vanvremenske ljepote. Ansi zovu i Alpskom Venecijom i njegovi kanali, popločane uličice, cvjetni aranžmani i degustacija sira, kroasana i kafe će sigurno zadovoljiti vaše hedonističke potrebe.

Ansi

Pafos, Kipar
Prvi glavni grad ovog mediteranskog ostrva, koji je taj epitet ponio još u starorimsko doba, ove godine nosi još jednu značajnu titulu evropske prijestonice kulture za 2017. Po predanju, Pafos je mjesto rođenja Afrodite, grčke boginje ljubavi, a posjetiocima ima da ponudi štošta: katakombe, hramove, dvorce, srednjovjekovna kupatila, mozaike iz rimskog doba.

Pafos

Lids, Engleska
Sjeverni “rođak” Mančestera je u prethodnoj deceniji sebe deklarisao kao mjesto za ljubitelje zanatskog piva, značajni umjetnički centar i vrhunsku destinaciju za noćne ptice. Zahvaljujući razvitku, centar rađen u viktorijanskom stilu pretvoren je u dio grada modernog izgleda s modernim buticima, inovativnim kafanama i restoranima, a turisti koji traže alternativu Londonu sve češće ga posjećuju.

Lids






Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *