Main Menu

Claptonova gitara prodata za 625.000 dolara

Gitara koju je Eric Clapton svirao 1970. na prvome koncertu uživo njegove tadašnje grupe Derek and The Dominos, prodana je na dražbi održanoj u petak i subotu u New Yorku za 625.000 dolara, objavila je aukcijska kuća Julien's.

Vrijednost Claptonove akustične gitare Martin D-45, čija je prodaja najavljena kao vrhunac dražbe održane u njujorškome Hard Rock Caféu, ali i putem interneta prvobitno je procijenjena na 300.000 do 500.000 dolara.

Njezina je cijena i dalje je puno niža od rekordne cijene postignute za gitaru prodanu na dražbi, a riječ je o poluakustičnoj gitari Kurta Cobaina koju je frontman Nirvane svirao na koncertu “MTV Unplugged” godine 1993. Na dražbi Julien's Auctiona održanoj 2020. postigla je cijenu od 6 milijuna dolara.

Među ostalim gitarama prodanim na izložbi u New Yorku su Gibson Explorer koja je pripadala Edgeu iz grupe U2, a prodana je za 437.500 dolara i Fender Stratocaster na kojoj je svirao gitarist i pjevač Pink Floyda David Gilmour, koja je prodana za 200.000 dolara.

Od prodaje ukupno 1000 predmeta koji su nekoć pripadali Beatlesima, članovima grupe Guns N'Roses i Nirvane, Michaelu Jacksonu, Amy Winehouse, Whitney Houston, Lady Gagi, Madonni, Elvisu Presleyu i Rolling Stonesima, zarađeno je ukupno pet milijuna dolara.






Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *