Main Menu

Italijan 15 godina slao novac ženi za koju je mislio da je brazilska manekenka

Ako se može vjerovati priči koja dolazi iz Italije, jedan Italijan ispao je vjerovatno najveći naivčina 21. vijeka u svojoj zemlji.

Naime, bivši odbojkaški reprezentativac Italije, Roberto Kacaniga (Cazzaniga, 42) godinama je slao novac ženi za koju je mislio da je brazilska manekenka Alesandra Ambrozio (Alessandra Ambrosio, 40). Međutim, ona to nije bila nego se radilo o prevarantici staroj 50 godina, koja živi na Sardiniji.

Iako zvuči pomalo nevjerovatno, Kacaniga u prethodnih 15 godina ženi za koju je mislio da je manekenka poslao oko 700.000 eura, a novac je čak i posuđivao kad bi mu ga ponestalo. Sve je počelo kada mu je prijatelj dao telefonski broj koji je navodno pripadao ženi koja ga je htjela upoznati. Bila je to Maja (Maya), žena koja je tvrdila da je to pseudonim koji se koristila te da je ona zapravo Alesandra Ambrozio.

Kacaniga kaže da se nisu upoznali jer se ona pravdala gustim rasporedom i srčanim problemima.

– Nikad se nismo vidjeli. Uvijek je imala 1000 izgovora, poput bolesti ili posla. No ja sam se ipak zaljubio u taj glas, i tako poziv za pozivom. Kontaktirali smo samo preko mobitela, gotovo svakodnevno, rekao je Roberto za “Corriere della Sera”.

Prevaru su otkrili njegovi saigrači koji su posumnjali u cijelu priču i prijavili su slučaj policiji koja je provela istragu.






Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *