Main Menu

Kakvo nas vrijeme očekuje danas i za vikend

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme, najavljuju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U Hercegovini sa kišom, a u nizinama Bosne kiša ili susnježica koja će u većini područja preći u snijeg. Na planinama sa snijegom. Intenzivnije padavine na sjeveru, istoku i jugoistoku Hercegovine.

Poslije podne prestanak padavine u Posavini, Krajini i zapadnim područjima Bosne, a u ostatku zemlje tokom noći. Vjetar slab do umjeren, uglavnom, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu do 10, a dnevna od 1 do 6, na jugu do 11 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili susnježicom koja će preći u snijeg. Temperatura zraka između 0 i 3 stepena.

Biometeorološka prognoza
Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Pogoršanje vremenskih prilika, postepeno zahlađenje, uz povećanu oblačnost i padavine, uzrokovat će izraženije tegobe kod reumatičara, astmatičara i osoba sa bolestima krvnih sudova. Meteoropati bi mogli patiti od glavobolje, razdražljivosti i nesanice. Preporučljivo je posvetiti pažnju odijevanju, suzdržati se od težih aktivnosti, te reducirati boravak na otvorenom. Sa poslijepodnevnim i noćnim satima, opšta slika postepeno će se popravljati, najprije na zapadu, potom i u ostatku zemlje.

Vrijeme za vikend
U subotu, 4. decembra, umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od -7 do -1, na jugu do 4, a dnevna od 1 do 6, na jugu do 10 stepeni.

U nedjelju, 5. decembra, oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa snijegom. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu do 8, a dnevna od 3 do 9, u Hercegovini do 14 stepeni.



« (Previous News)



Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *