Main Menu

Prije Bayerna jedan bh. klub je također razbio Dinamo rezultatom 9:2

Dinamo Zagreb je prošle noći doživio najteži poraz u Evropi u svojoj historiji, a ovo je ujedno bio i najuvjerljiviji poraz u Ligi prvaka uopć, no Modrima nije prvi put da si izgubili sa 9:2.

Ovaj poraz je navijače zagrebačkih Modrih podsjetio na onaj iz 1980. godine protiv Veleža.

Tada je bh. klub pred 20.000 navijača na stadionu pod Bijelim Brijegom ponizio zagrebački Dinamo identičnim rezultatom 9-2.

Za Rođene su tada pogađali redom: 1:0 Skočajić (4), 2:0 Okuka (5), 3:0 Skočajić (23), 3:1 Kranjčar (29), 3:2 Deverić (40), 4:2 Slišković (43), 5:2 Slišković (49), 6:2 Skočajić (56), 7:2 Skočajić (63), 8:2 Slišković (71), 9:2 Slišković (82).

Velež je tada igrao u sastavu: Marić, Ćutuk, Dž. Hadžiabdić, Vukićević (Jakirović), Matijević, Đurasović, Okuka, Slišković, Slato, Ledić (Zovko), Skočajić (Kalajdžić). Trener: Vukašin Višnjevac.

Tadašnja rekordna pobjeda još više dobija na značenju ako znamo da je to bio supermoćan zagrebački tim sa Mlinarićem, Kranjčarom, Cerinom, Zajecom, ali protiv maestralnog Bake Sliškovića i Tarambe Skočajića nisu mogli, koji su postigli 4 gola, a jedan je dodao i Dragan Okuka.

Mlinarić se nakon utakmice “pravdao” da je razlog loše partije njegovog tima bio taj što su on i saigrači noć prije ostali do kasno u kafani, na šta mu je legendarni Baka Slišković odgovorio: “Eto mi smo cijelu noć bili u pozorištu…”.






Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *