Main Menu

Gluha plesačica ušla u finale plesnog natjecanja

Glumica i plesačica Rose Ayling-Ellis iz Velike Britanije i njezin plesni partner Giovanni Pernice postali su inspiracija mnogim ljudima diljem svijeta. Naime, Rose je od rođenja gluha i ne čuje ritam, no to ju ne sprječava da se bavi plesom.

“Znam plesati i mogu računati. To je samo drugačiji način učenja, drugačiji način poučavanja. Samo se razlikuje od onoga na što su drugi naviknuli, jednostavno je drugačije, ali meni tako normalno. Ne osjećam muziku, ali osjećam Giovannija”, ispričala je Rose za CBS News.

Objasnila je da se u velikoj mjeri oslanja na znakove svog plesnog partnera. Tijela su im u plesu uvijek jako blizu pa ga tako može slijediti.

Rose i Giovanni plasirali su se u finale plesnog showa Strictly Come Dancing, britanske verzije Plesa sa zvijezdama. Kladionice im predviđaju visok plasman u natjecanju, a Rose je svojim trudom motivirala brojne ljude diljem svijeta, piše Index.hr.

Naime, web stranica britanskog znakovnog jezika zabilježila je porast od 3000 posto ljudi koji se prijavljuju na online tečajeve. Njezini potezi učinili su je uzorom za gluhe.

“Mislim da je ovo velika prilika da ljudima pokažem svoj svijet. Osjećam kao da je to ono što je za mene normalno, ali za druge ljude je to prilika da vide kako je u našem svijetu”, zaključila je Rose.






Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *