Main Menu

Lana Pudar u finalu Svjetskog prvenstva

Naša najbolja plivačica Lana Pudar, pobijedila ja u današnjoj utrci i plasirala se u finale Svjetskog seniorskog prvenstva u Abu Dabiju u disciplini 200 metara delfin. Mostarka je isplivala vreme 2:06.07, što je ujedno bilo četvrto vrijeme kvalifikacija.

– Prvi Lanin nastup na Svjetskom prvenstvu, prva Lanina trka na Svjetskom prvenstvu i prvo finale u historiji bh. plivanja – saopćili su iz njenog kluba Orka.

Pogledajte današnju trku na 200 metara delfin.

Finalne trke su na programu danas od 15.13 sati.

Inače, prva od bh. predstavnika jučer je nastupila 14-godišnja Sarajka Iman Avdić, koja je u kvalifikacijama discipline 400 m mještovito postigla 27. vrijeme rezultatom četiri minute i 47,42 sekunde.

Svjetsko prvenstvo se održava od 16. do 21. decembra. U konkurenciji 998 plivača i plivačica boje BiH brani četvero takmičara – Lana Pudar (u diciplinama 50 m leptir, 100 m leptir, 200 m leptir) i Iman Avdić (400 m slobodno, 200 m mješovito, 400 m mješovito) te Emir Muratović (50 m leptir, 50 m slobodno, 100 m slobodno) i Nikola Bjelajac (50 m leptir, 100 m leptir i 200 m leptir).

Velibor Pudar: Historija bh. sporta, bravo oko moje

Velibor i Lana Pudar

Nekadašnji golman Veleža Velibor Pudar kratko je prokomentarisao plasman njegove kćerke Lane u finale Svjetskog prvenstva u plivanju, koje je u toku u Abu Dabiju.

– Historija bh. sporta. Prvo Svjetsko prvenstvo i prvo finale za BiH u historiji, istakao je ponosni otac.

Lana Pudar je bila prva u svojoj grupi, a ukupno je imala četvrto vrijeme u kvalifikacijama.

– Sa 15 godina je ušla među svjetsku elitu iz Mostara. Iz BiH. Ma bravo oko moje, naglašava Velibor Pudar, koji je bodrio Lanu u Abu Dabiju.

Inače, nekadašnji golman Veleža trenutro radi kao trenere specijalista u Saudijskoj Arabiji…






Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *