Main Menu

Lana Pudar osvojila bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Abu Dabiju

Još jednim sjajnim rezultatom obradovala nas je mlada Mostarka Lana Pudar osvojivši bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Abu Dabiju. Lana je isplivala još jedan top rezultat potvrdivši vrhunski potencijal. Prvu reakciju poslije ovog uspjeha smo dobili od predsjednika Kluba vodnih sportova Orka Damira Đedovića.

Svjetski unikat
– Svi smo i dalje ovdje pod dojmovima, a kad kažem svi, ne mislim samo na delegaciju Bosne i Hercegovine, nego na kompletnu svjetsku plivačku javnost jer ovo što je ona napravila, to nije nešto što se postiže svakodnevno u svijetu plivanja. Ovo je jedan unikat i svi su više bili iznenađeni od samih nas koji radimo s Lanom svaki dan, rekao je predsjednik Kluba vodenih sportova Orka Damir Đedović za “Avaz” i dodao:

– Mi smo otprilike znali da ona može ući u finale, a kad uđe u finale onda je otvorena borba za medalje. Dobro je radila, trenirala, tako da je ovo plod kvalitetnog rada i ono što je najbolje, je što je ovo zaista sami početak jedne vrijedne i bogate karijere. Ja se samo nadam da će joj Bog podariti zdravlja, što je najbitnije, a onda su tek pred Lanom najbolje stvari, ističe Đedović.

Ovo je Lani prvi nastup na SP-u.

– Ona još nije zabilježila nastup na Svjetskom juniorskom prvenstvu. Na neki način je krenula sa kraja, jer je prvo upisala nastup na Svjetskom seniorskom prvenstvu, pa je tek sljedeće godine očekuje nastup na Svjetskom juniorskom prvenstvu, pojašnjava Đedović.

Kvalitetan rezultat
Sutra Lana Pudar pliva na 50 metara delfin.

– To nije njena primarna disciplina, ali probat će ostvariti što bolji plasman. Ako mogne u finale, odnosno ako se nije previše emotivno ispraznila. Ona 20. decembra pliva svoju najjaču disciplinu, 100 metara delfin, gdje je u principu najjača konkurencija u ženskom plivanju trenutno. Sam plasman u finale bi bio veliki uspjeh. Ne smijemo ništa prejudicirati, ali zaista mislim da i tu može postići vrlo kvalitetan rezultat, zaključio je Damir Đedović.



« (Previous News)



Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *