Main Menu

Doček Lane Pudar večeras u Mostaru

Doček Lane Pudar bit će upriličen večeras od 21:30 do 22:00 sata, na glavnoj pozornici u sklopu “Adventa” Mostar, u organizaciji Grada Mostara i Sportskog saveza Grada Mostara.

Najbolja bosnaskohercegovačka plivačica Lana Pudar danas se vraća u domovinu nakon što je na Svjetskom prvenstvu u 25-metarskim bazenima u Abu Dhabiju zabilježila još jedan historijski uspjeh bh. sporta.

Petnaestogodišnja Mostarka, kao jedna od najmlađih učesnica prvenstva, osvojila je bronzanu medalju u disciplini 200 leptir.

“Pozivamo vas da u što većem broju dočekamo našu najbolju plivačicu”, poručili su iz Sportskog saveza Grada Mostara.

Lana Pudar najbolja juniorka Evrope na 100 i 200 metara delfin

“Swimrankigs” je objavio liste najboljih plivača i plivačica po ostvarenim rezultatima, odnosno vremenima, za 2021. godinu u 25-metarskim bazenima. Naša najbolja plivačica Lana Pudar (15 godina – mlađa juniorka) je najbolja juniorka u Evropi na 100 i 200 metara delfin – evropska juniorska rekorderka, dok je druga na 50 metara delfin.

U seniorskoj konkurenciji Lana ima šesto vrijeme na 100 metara delfin i četvrto vrijeme na 200 metara delfin, ali i svjetsku bronzu u ovoj disciplini.

Inače, najbolja bosanskohercegovačka plivačica danas se vraća u Sarajevo, nakon uspješnog nastupa na Svjetskom prvenstvu u malim bazenima u Abu Dhabiju. Lana će na Međunarodni aerodrom Sarajevo sletiti u 16.50 sati, a deset minuta kasnije je zakazana konferencija za medije na kojoj će se javnosti, pored ponosa BiH, obratiti i njena trenerice Alene Ćemalović i predsjednika Kluba vodenih sportova Orka Damira Đedovića.






Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *