Main Menu

Haskić potpisao za Velež

Iskusni napadač Nermin Haskić (32) danas je zvanično postao član mostarskog Veleža, s kojim je potpisao jednoipogodišnji ugovor.

Haskić je u Velež stigao iz japanskog drugoligaša Omije, čiji je član bio od januara prošle godine.

– Prvo bih da pozdravim sve navijače Veleža. Već sam na pauzi nekih mjesec i po dana i u potrazi za klubom. U dogovoru s porodicom htjeli smo da se vratimo malo bliže kući, tako da je nekako najrealnija opcija bio Velež – poručio je Haskić na predstavljanju.

– Mnogo preporuka sam dobio od raznih i novinara i igrača. Zaista mislim da nam treba više klubova koj bi na ovaj način privlačili igrače kao što je Velež privukao mene sa tom pričom od ranije. Ispratio sam njihov nastup u Evropi i bio sam u tom trenutku navijač Veleža, stoga nije bilo teško da se odlučim. Tu sam i nadam se da će biti sve u redu, da će me poslužiti zdravlje kako bih mogao dati svoj maksimum – dodao je Haskić.

Inače, Nermin je karijeru započeo u Budućnosti iz Banovića, nakon čega je prešao u FK Sarajevo.

Kroz svoju karijeru je igrao u nekoliko klubova (Ružomberok, Žilina, Podbeskidzie…), a svoju najbolju sezonu imao je u ekipi Radničkog iz Niša, kada je uspio postići 28 golova i upisati 13 asistencija.






Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *