Main Menu

Jeste li znali za ovu opciju na Facebooku?

Tokom godina, a za neke i više od desetljeća, korisnici su na Facebooku objavili stotine, a možda i hiljade statusa, videozapisa i fotografija te su komunicirali s brojnim ljudima, objavljivali u grupama, slali privatne poruke koje nisu za svačije oči, svađali se, prepirali, komentirali i slično.

S obzirom na to da profili na Facebooku sadrže mnoštvo privatnih stvari koje nikada ne bi htjeli podijeliti s drugima, zadnje što želite napraviti je prijaviti se na svoj račun na Facebooku na nekom kompjuteru kojeg dijelite s drugima – npr. u biblioteci, školi, fakultetu i zaboraviti se odjaviti. Time osobama koje koriste kompjuter nakon vas možete omogućiti detaljan pogled u vaš život, objave, komunikaciju s drugima i slično. Srećom za takve situacije, kao i za situacije kada niste sigurni jeste li se odjavili s drugih računala i telefona, postoji rješenje.

Naime, Facebook omogućuje da se s udaljenog mjesta odjavite sa svih uređaja na kojima koristite, odnosno ste koristili ovu društvenu mrežu. Svakako vam preporučujemo da pogledate na kojim ste sve uređajima prijavljeni, tj. niste se odjavili te, ako pronađete neki sumnjivi uređaj, s njega se možete odmah i odjaviti.

Ako koristite Facebook na PC-u, to možete napraviti klikom na strelicu prema dole u gornjem desnom uglu ekrana, zatim klikom na opciju “Postavke i privatnost” te zatim na “Postavke”. Tu se nalazi “Sigurnost i prijava”, gdje možete vidjeti popis uređaja na kojima ste prijavljeni i odmah se odjaviti s njih. Na mobilnim uređajima potrebno je kliknuti na opciju izbornika, zatim na ikonu zupčanika te na “Lozinka i sigurnost” gdje se također nalazi popis uređaja na kojima ste prijavljeni.

S tog se mjesta možete odjaviti s pojedinačnih ili svih uređaja na kojima ste prijavljeni na Facebook, prenosi Cnet.


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *