Main Menu

Dudić ostaje na klupi Veleža

Feđa Dudić ostaje na klupi Veleža na radost navijača Rođenih, barem većine jer u svakom žitu ima kukolja pa izuzetak sigurno nije ni mostarski klub.

Nakon poraza od Radnika zamišljeno je sjedio Dudić na klupi. Razmišljao je nekoliko minuta šta uraditi, kakvu odluku donijeti. Odlučio je da digne sidro, dostojanstveno je ponudio ostavku što je bio na neki način i logičan slijed događaja nakon razočaravajućih rezlutat u posljednje vrijeme.

Vijest o mogućem odlasku zatekla je sve u mostaskom klub, od ekonoma do samog klupskog vrha. Epilog kojeg vjerovatno niko od uposlenika Veleža nije mogao ni zamisliti da se može desiti.

Ali obično je jutro pametnije od večeri, pa nakon prespavane noći došlo do potpunog preokreta. Upravni odbor Veleža nije prihvatio Dudićevu ostavku. Potpuno očekivano, reći će bolji poznavatelji prilika u gradu na Neretvi.

Potvrda o Dudićevom ostanku stigla je u popodnevnim satima. U razgovoru za SportSport.ba direktor Veleža Džemil Šoše je objasnio šta znači ostanak 38-godišnjeg trener na klupi.

“Nismo prihvatili ostavku šefa stručnog štaba. Radi se o čovjeku koji je upisan u historiju Veleža, pored rezultata koje je ostavio, pokazao je veliku dozu predanosti i privrženosti klubu, pa smo odlučili da mu pružimo podršku u nastavku sezone”, kazao nam je Šoše te nastavio:

“U ovom momentu je najbolje rješenje da trener Dudić ostane uz ekipu, ima podršku kompletnog Upravnog odbora i mene kao direktora. Nastojat ćemo mu biti od pomoći i dovesti adekvatna pojačanja kako bi se uključili u borbu za vrh tabele te bili konkurentni na drugom frontu, odnosno Kupu BiH.”

Pravi rezovi slijede tek na zimu. Najvažniji fokus će biti na igračkom kadru jer su promjene evidente, kao i dovođenje pojačanja, prvenstvo u posljednjoj liniji te u fazi napada. Generalni je dojam da su i neki od prvotimaca dali svoj maksikum te su osvježenja neophodna.

“Obavili smo sastanak sa igračima, moguće da će doći do igračkih promjena tokom zimskog prijelaznog roka, moguće da su se neki zasitili, ili jednostavno nisu u stanju dovoljno se pripremiti poslije evropskog ljeta što mi razumijemo”, rekao nam je Šoše.

Dudić je sa Veležom ljetos napravio čudo plasiravši se u treće pretkolo Konferencijske lige. Zarađeno je više od milion eura, taj iznos UEFA je već uplatila. Finansijska situacija je i više nego stabilna pa je za očekivati da se perspektivno treneru i ispuni neka igračka želja što je iz trenutne perspketive neophodno.

Sarajlija je na klupi Rođenih od početka augsta 2019. godine. Na 78 dosadašnjih mečeva ima učinak od 37 pobjeda, 23 remija i 18 poraza.


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *