Main Menu

U Mostaru u nedjelju , tradicionalni, 456. skokovi sa Starog mosta

Skokovi sa Starog mosta, 456. po redu, bit će održani u nedjelju, 31.jula, s početkom u 16 sati, potvrđeno je danas na pres-konferenciji Kluba skakača u vodu „Mostari“, koji tradicionalno organiziraju ovu popularnu sportsko-turističku manifestaciju.

Učešće na ovom prestižnom takmičenju uz skakače iz BiH uzet će i oni iz skoro cijelog regiona, a tačan broj njih u obje kategorije, na glavu i na noge, kako je to rekao Saša Oručević, portparol Kluba, bit će poznat u nedjelju u 13 sati.

– Kako je to inače poznato, svi takmičari moraju proći ljekarski pregled i, tek, nakon toga, znat ćemo i tačan broj skakača. Nama je najvažnije da skokovi prođu bez ozljeda- rekao je on.

Defile uz bubnjeve
O najboljim će odlučiti stručni žiri, koji je, kako je naveo Alica Jakirović, kao predsjednik, sastavljen od veterana skokova. Tako će uz njega biti Branko Bogičević, Haris Šiširak, Haris Škoro i Samir Zukanović .

Svojevrsna uvertira u ovu prestižnu manifestaciju bit će cijeli niz događaja dan ranije, pa će tako Mostarci i brojni turisti imati priliku da prisustvuju i tradicionalnoj „Šlaufijadi“, ali i juniorskim skokovima, koji će biti najavljeni defileom uz bubnjeve kroz Mostar.

Za organizaciju „Šlaufijade“ i ove godine je zadužen Ermin Zukanović, višestruki šampion skokova, koji je kazao da je na ovo takmičenje prijavljeno osam ekipa. Zadatak takmičara je da se na gumama od kamiona ili sličnih vozila spuste i doveslaju od Bunurskog do Starog mosta.

– Imamo više od 15 takmičara prijavljenih za juniorske skokove, a cilj svih ovih događaja je vratiti djecu Neretvi i, naravno, nastojati održati tradiciju skokova sa Starog mosta- kazao je Zukanović.

Tradicionalna bakljada
Adela Gosto, članica UO Kluba je naglasila da iz godine u godinu raste broj sponzora , a svoje učešće su dali i Grad Mostar kao i Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Na press-u je rečeno da će dodjela nagrada biti održana u večernjim satima na platou ispod Starog mosta uz bogat zabavni program, a manifestacija će biti završena tradicionalnom bakljadom.






Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *