Main Menu

Kako izbjeći iritacije i osip nakon depilacije?

Ako dolazite na tretman depilacije veseli i uzbuđeni oko toga kako ćete odlično izgledati, ali i prestravljeni, jer znate da vam slijede iritacije i bolan osip – na pravom ste mjestu.

Iako je depiliranje nužno za veliku većinu žena, grozan osip koji se nakon njega može javiti gotovo nas odbija od tretmana u samom startu.

Iako je istina da vosak neizbježno otvara pore na koži, to ne znači da nužno morate imati grozne reakcije na tretman depilacije. U nastavku donosimo jednostavne, ali ključne korake koje trebate učiniti prije i poslije tretmana kako biste spriječili nastanak osipa i iritacija na tretiranoj koži.

Prije tretmana
Očistite kožu i napravite lagani piling područja koje ćete tretirati kako biste bili sigurni da prljavština i bakterije nisu u blizini. Suprotno, neželjene bakterije mogu se raznositi po tretiranom području i začepiti vam pore te izazvati neželjene reakcije na vosak.

Nanesite baby puder na područje koje ćete depilirati prije tretmana. Zbog pudera će se vosak lakše zalijepiti na vaše dlačice, a istovremeno upiti višak prirodnih ulja te smanjiti mogućnost iritacija.

Poslje tretmana
Bez diranja! Izbjegavajte pretjerano pipkanje i diranje vaše svježe depilirane kože. Tako ćete lakše prenijeti bakterije s ruku na kožu i izazvati iritacije.

Nakon depilacije želite izbjegavati korištenje proizvoda koji sadrže ulja. Najbolje je njegovati kožu s proizvodima koji su “oil-free” i potpuno prirodni te ne sadrže nikakve sintetičke sastojke (jer upravo oni uzrokuju iritacije na tretiranoj koži). Za smirivanje kože i upala najbolje je koristiti aloe veru ili hidrokortizon.

Dobro isplanirajte kada ćete vježbati. Još jedan način kako izbjeći iritacije na svježe otvorenim porama kože je vježbajući prije (ok, puno prije) tretmana. Pretjerano znojenje može također uzrokovati iritacije na svježe tretiranoj koži, prema tome, pripremite se unaprijed.

Dosljednost je ključna, jer iritacije na koži mogu nastati i jednostavno zato što vaša osjetljiva koža nije navikla na vosak. Redovitom depilacijom, svaka 4-6 tjedna, pomoći ćete tretiranom području da se privikne na vosak i spriječiti nastanak iritacija na koži.






Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *