Main Menu

Misterija napuštenog aviona u polju na Baliju: Niko ne zna kako je tamo dospio

Napušteni Boeing 737 parkiran je usred polja na Baliju i ondje stoji godinama, a niko zasigurno ne zna kako je tu stigao. Zbog misterije koja je vezana za njegovo dospjeće na nepristupačnu lokaciju, avion je postao popularna turistička atrakcija.

Veliki avion nalazi se u kamenolomu vapnenca u blizini autoceste Raya Nusa Dua Selatan, nedaleko od turističkog središta i plaže Pandawa.

Neki Balinežani su sugerirali da je avion dovezen u dijelovima i ondje ga je ponovno sastavio ambiciozni poduzetnik koji je planirao pokrenuti restoran u njemu.

Međutim, navodi se i da je restoranu ponestalo novca da dovrši projekt, ostavljajući avion napuštenim u kamenolomu.

Avion je postao turistička atrakcija, a vodiči kažu da ga je teško uočiti i da se nalazi pokraj zbirke brodskih kontejnera. Letjelica nema identifikaciju niti oznaku na sebi.

To nije jedini napušteni Boeing 737 na otoku, budući da su drugi “penzionisani” avioni primijećeni u drugim dijelovima, a neki se koriste kao turističke atrakcije.
Jedan od njih leži tik uz obližnji Dunkin Donuts, s krilom naslonjenim na zid zalogajnice.

Još jedan napušteni mlažnjak viđen je na vrhu litice na plaži Nyang-Nyang 2021. godine. Avion je prošle godine izvučen na vrh obalne litice na Baliju zahvaljujući ulaganjima poduzetnika koji je od njega htio kreirati turističku atrakciju.






Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *