Main Menu

Snapchat za web sada je dostupan svima

Opcije popularne aplikacije Snapchat za razmjenu poruka i video chat, prvi su put dospjele u preglednike još u julu, ali samo na odabranim tržištima i za Snapchat+ pretplatnike.

Sada je Snapchat za web konačno dostupan svim korisnicima širom svijeta, a to bi moglo biti posebno dragocjeno korisnicima koji moraju puno tipkati i slati puno poruka, s obzirom da će to sada moći raditi gledajući u veći ekran i koristeći pravu tipkovnicu, piše Engadget.

Korištenje je prilično jednostavno, a može se koristiti i za slanje fotografija te upućivanje video i audio poziva. Glasnogovornik kompanije nedavno je naveo kako videopozivi postaju sve popularniji među korisnicima, što znači da bi nova mogućnost mogla dovesti do dužih videopoziva. Također, iz kompanije su najavili da bi mogli dodavati još opcija na web inačici ako za njih bude dovoljno interesa.

Osim Snapchata za web, kompanija Snap se može pohvaliti još jednim novitetom. Naime, lansirala je widgete za zaključani ekran na iPhone uređajima, sada kada je izašao iOS 16. Widgeti omogućuju korisnicima kreiranje prečaca za razgovore koje žele, tako da mogu pokrenuti razgovore sa svog ekrana jednim dodirom.

Govoreći o prečicama, aplikacija Snapchat će dobiti nove na vrhu svoje stranice za razgovore koje bi korisnicima trebale olakšati pristup nepročitanim Snapovima, razgovorima i odgovorima na priče. Uz to, prikazivat će se i podsjetnici za rođendane ili za razgovore na koje korisnici još nisu odgovorili.






Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *